Vol-Ver

Met plezier terugkomen in Vol-Ver

Sébastien Ververken en zijn echtgenote Sharon De Volder openden ruim een jaar geleden hun landelijk gelegen restaurant Vol-Ver in Marke. Op die korte tijd wist het koppel al heel wat liefhebbers van gastronomie naar Marke te lokken. Ze doen dit met een toegankelijke en verfijnde keuken.

Sébastien en Sharon zijn twee door de wol geverfde horecamensen. Sébastien is van Kortrijk afkomstig, hij volgde een koksopleiding in Ter Duinen in Koksijde. Als laatstejaars liep hij stage in ’t Convent in Reninge en hij viel er voor de charmes van Sharon, de dochter van chef Rudi De Volder. Daarna deed hij ervaring op in topzaken als De Karmeliet in Brugge, Comme Chez Soi in Brussel, Pierre Gagnaire in Parijs en twee jaar in het Hof van Cleve in Kruishoutem. Sharon leerde de stiel thuis in ‘t Convent in Reninge. Sharon: “Het was onze droom de bagage die we voor ons 30ste levensjaar in gastronomische zaken in binnen- en buitenland hadden opgebouwd, te kunnen gebruiken in een kleine eigen stek. Zo hebben we gekozen voor een kleine landelijke villa met tuinterras, Vol-Ver in Marke-Kortrijk.”

Sébastien en Sharon van restaurant Vol-Ver

Op vrijdagavond is er nog precies plaats voor twee. Sharon heet ons heel vriendelijk welkom en leidt ons naar ons tafeltje. Onder haar strakke zwarte jurkje bolt haar buik mooi op. Nummertje drie is op komst, een jongetje dat voorzien is voor de kerstperiode. Het zwart van de jurk is helemaal in evenwicht met de sobere zwart-wit kleuren die het bruin van de rustieke houten balken counteren. Dat stemmig interieur met grote openhaard nemen we op tijdens het aperitief, een Gin tonic en een Picon, bij goed weer zie je ‘de schreve’ wellicht vanop het terras. Veel tijd krijgen we niet, want Sébastien komt de amuses met een beetje uitleg op tafel zetten. Het zijn verfijnde hapjes die meteen de toon zetten, onder andere zalm met rammenas en een geconcentreerde bisque met verse bieslook.

Interieur Vol-Ver

Herfst

In Vol-Ver kan je van de kaart eten, maar je kan ook kiezen voor een 3-gangenmenu (39,00) of 4-gangenmenu (49,00). We gaan voor het laatste. Van aan ons tafeltje zien we de chef en de souschef, Nick Windels, druk aan het werk in de open keuken.

Sébastien: “Onze keuken is Belgisch-Frans en seizoensgebonden. De smaakintensiteit van het hoofdproduct gaat echter nooit verloren.” Wat Sébastien daarmee bedoelt, wordt duidelijk in het eerste voorgerecht: Sint Jacobsvrucht met crèmeux van ganzenlever, bulgur, pastinaak en groen appel. Een voortreffelijk smakend gerechtje dat zuur, mineraliteit en zalvend bijeenbrengt, waarbij de rijkdom van de St.-Jakobsnoten centraal staat.

In Vol-Ver kan je geen wijnarrangement bestellen dus lieten we in de ruime wijnkaart ons oog vallen op een Soellner Grüner Veltliner ´Wogenrain´ (31,00), een verfrissende Oostenrijker die perfect pas bij het gerecht. Chef Sébastien gaat op zijn elan verder bij het tweede visgerecht: rode poon met handgepelde garnalen, broccoli en butternutpompoen. Sébastien komt zelf aan tafel het gerecht presenteren en de botersaus met limoen erover napperen. Opvallend is de smaakvolle gepofte quinoa in het bord. De chef heeft een voorkeur voor klassieke ingrediënten, maar die verwerkt hij in lekkere, eigentijdse combinaties die er bovendien uitzien als schilderijtjes. Het hoofdgerecht: fazant met grondwitloof, knolselder, veenbessen en oesterzwam, klinkt ook klassiek, maar is dat allerminst. De chef kiest voor herfstsmaken die hij subtiel combineert tot een smaakbom die de perfect gegaarde fazantfilet toch niet wegblaast. Het voortreffelijke glas rode Dourowijn, Morgadio da Calçada (6,00), maakt het plaatje volledig.

Afsluiten doen we met een creatie van Doyenné peer, karamel, chocolade en hazelnoot.

Gerecht Vol-Ver

Vol-Ver is niet enkel een verwijzing naar de familienamen van Sharon en Sébastien, (De Volder - Ververken), volver is ook Spaans voor terugkeren. Sébastien: “We willen de gasten ontvangen in een huiselijke sfeer. Uit eten in ons restaurant moet een totaalbeleving zijn, plezierig en gezellig, zowel in de keuken als in de service. Volver wil in het Spaans inderdaad terugkeren, thuiskomen zeggen. Dat hebben we natuurlijk graag, maar het verduidelijkt ook het concept van ons kleinschalig restaurant.”

In restaurant Vol-Ver verwennen Sharon en Sébastien je gastronomisch, op een niveau dat de bistrokeuken ruim overstijgt. Vol-Ver, een zaak om naar terug te keren.

Tekst: Lieven Vanmarcke

Info

Vol-Ver
Watervalstraat 23 Marke
056/49 85 92

www.vol-ver.be

Meer Lekker UiT

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid