UiTPAS Webinar - DO 24 FEB

UiTPAS is een vrijetijdskaart!

De UiTPAS werd in 2015 geïntroduceerd als middel om het vrijetijdsleven in de regio Zuidwest een boost te geven. Door het sparen van punten en omruilen voor leuke voordelen worden pashouders getriggerd om deel te nemen aan het aanbod en worden ze hiervoor beloond! Anno 2022 klokken we bijna af op bijna 50 000 pashouders!

UiTPAS is een kortingskaart voor mensen in armoede

Die boost moet er zijn voor alle lagen in de bevolking, nadrukkelijk voor mensen in financiële kwetsbaarheid. De UiTPAS biedt voor hen een korting aan van 80% op hun UiTPASactiviteiten. Momenteel telt onze regio maar liefst 13 000 pashouders die recht hebben op de korting. Straf! Maar: bereiken we ook die volledige 13 000 pashouders?

Vaststelling na 7 jaar UiTPAS

UiT onderzoek blijkt dat we een deel van de pashouders die recht hebben op het kortingstarief effectief bereiken, een ander deel niet. In 2019, een topjaar op vlak van UiTPAS, gebruikten 40% van de volledige groep pashouders die er recht op hadden, hun korting. Dit wellicht omwille van een combinatie van redenen:

  • Er is onvoldoende interessant UiTPASaanbod in de buurt waar de pashouder woont
  • De informatie die een pashouder krijgt is onvoldoende of niet correct
  • De pashouder ondervindt ondanks de korting toch nog drempels om deel te nemen aan het aanbod
  • De communicatie rond het aanbod is niet afgestemd op de doelgroep
  • ...

UiT onze UiTPASpartnerbevraging van 2021 bleek dat 91% van de UiTPASaanbieders gemotiveerd werd en dat nog steeds is door het aanbieden van het kortingstarief. Maar we ontvangen ook verschillende signalen dat ondanks men het wil, de doelgroep toch niet of nauwelijks komt aankloppen om met die korting deel te nemen.

Webinar op 24 februari

UiTPAS Zuidwest wil de komende jaren verschillende acties ondernemen om ervoor te zorgen dat de pashouders die er recht op hebben en willen deelnemen aan vrije tijd, dat ook effectief kunnen. En dat doen we graag in samenwerking met al onze partners! 

Daarom nodigen we iedere UiTPASpartner graag uit voor één van onze GRATIS webinars op donderdag 24 februari waarin we de vraag stellen: 'Hoe bereik ik de financieel kwetsbare groep met mijn UiTPASaanbod?' We organiseren twee sessies: de eerste vindt plaats van 13:30 tot 15:00, de tweede vindt plaats van 19:30 tot 21:00. Je kan je inschrijven met zoveel medewerkers en vrijwilligers als je wil, want hoe meer volk des te meer UiTPASvreugde. We bieden je inzichten wat het is om te leven in armoede, welke drempels dit met zich meebrengt en hoe jij met jouw organisatie er net op kan inspelen zodat ook die groep het recht op vrije tijd en cultuur kan beleven! Dit alles op een losse, leuke en interactieve manier.

Wil je meer info? Contacteer ons gerust via uitpas@zuidwest.be of bel 056/241616. Tot dan? Tot dan!

Schrijf je hier in!

Ga naar de UiTPASpartnerpagina

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid