UiTPASpartner aan het woord

Pieterjan Beheydt is jeugdconsulent bij de dienst jeugd en cultuur in Avelgem. Sedert vele jaren zijn zij één van onze trotse UiTPASpartners in Zuidwest. Hij maakt je wegwijs in het reilen en zeilen van UiTPAS binnen de gemeente!

"Ik leerde de UiTPAS kennen als vervanger voor onze vrijetijdspas enkele jaren geleden. Dat was op zich een goede tool, maar ik moet zeggen dat UiTPAS een nog sterker instrument is. Het motiveert me enorm om ermee te werken omdat het heel laagdrempelig is en sociale barrières doorbreekt. In Avelgem hebben we heel wat gezinnen die dankzij hun UiTPAS met het kansentarief toch kunnen deelnemen aan ons cultuur- en vrijetijdsaanbod zonder met een angst te moeten leven om zich kenbaar te maken als 'gezin in financiële kwetsbaarheid'. Ongeacht wie je bent: elke UiTPAS lijkt op elkaar. Dus of je nu een UiTPAS hebt aan kansentarief of niet, het valt niet op! Zo kunnen we in alle discretie zonder dat daar een woord moet over gewisseld worden, de korting toekennen.

"Het punten sparen en ruilen is daarnaast gewoon voor iedereen een win-win. Er wordt gretig gespaard tijdens onze voorstellingen in Spikkerelle, maar ook bij bezoekjes aan de bibliotheek, het zwembad.. en niet te vergeten op onze speelpleinwerkingen en vakantiekampjes! Als omruilvoordelen kunnen onze trouwe cultuurbezoekers gratis drankjetons verkrijgen om de dorst te lessen na een voorstelling. Die zijn heel populair! En zeg nu zelf: wie zou dat nu laten schieten! Bij de jonge gebruikers zijn een gratis ticket voor de vakantiefilm, een dagje gratis speelpleinwerking of gewoon een oldschool bellenblazer of ander leuk Avelgems gadget heel erg in trek."

"We bekijken steeds de mogelijkheden naar nieuwe omruilvoordelen en samenwerkingen met bijvoorbeeld onze jeugdverenigingen en het jeugdhuis. Dit staat echt heel hoog op mijn verlanglijstje. Op die manier zouden we jongeren meer betrekken in het UiTPASverhaal. Enkele ideetjes zijn om een op ons nieuw skatepark een QR-code te hangen om een punt te sparen via de UiTPASapp. Die punten zouden ze dan kunnen omruilen voor een gratis drankje in ons jeugdhuis! Met de nieuwe frisse look die de UiTPAS heeft denk ik dat die jongeren ook meer zal aanspreken." 

Zelf interesse om net als de dienst jeugd en cultuur Avelgem met je organisatie UiTPASpartner te worden? Goed plan! Er is nog meer dan genoeg plek in onze grote UiTPASfamilie. Klik hier voor meer info!

 

Volg Jeugd Avelgem op Facebook Volg Spikkerelle Avelgem op Facebook

 

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid