UiTPAS blogt!

Onze nieuwe projectmedewerker Yana toerde afgelopen paasvakantie door onze regio met de UiTPAScaravan. Haar doel: ontzettend veel plezier maken met honderden kinderen! Nu de vakantie achter de rug is, blikt ze terug op een toffe tijd.

 

Maak kennis met Yana!

Hoi!

Ik ben Yana Elgers, een gedreven jeugdwerkster in hart en nieren. Na jaren inzet op Speelpleinwerking Wasper, bij verschillende kampen en als instructor bij Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, kreeg ik binnen Zuidwest de mogelijkheid om verantwoordelijk te zijn voor het project “Experimenteel vrijetijdsaanbod”.

Binnen Zuidwest staan een aantal doelstellingen voorop, ééntje daarvan is “Iedereen heeft recht op cultuur”, om specifieker te zijn wordt de doelstelling opgesplitst in 4 deeldoelstellingen. Diegene die het meest aansluit bij dit project is “Drempels verlagen voor mensen in armoede en sociale uitsluiting” en “Drempels verlagen via een diverse en rijk cultureel veld in werking en aanbod”. Alle gemeentes/steden van Zuid-West-Vlaanderen kregen de kans om deel uit te maken van het project. Uiteindelijk nemen zes gemeentes deel: Avelgem, Deerlijk, Kuurne, Waregem, Wervik & Zwevegem.

 

Wij brengen het aanbod naar de kinderen, niet omgekeerd

Voor wie dus niet bij bepaalde vrijetijdsactiviteiten kan komen, brengen we het aanbod naar hen. In de paasvakantie trok ik samen met 2 animatoren richting pleintjes in verschillende wijken. In samenwerking met verschillende jeugddiensten gingen we gericht naar de kwetsbare plaatsen. We kwamen aan met onze caravan vol spelmateriaal & een uitgewerkte activiteit. Onze hoofddoelstelling was om kinderen een leuke namiddag te laten beleven, met daarbovenop een woordje uitleg over UiTPAS & de mogelijkheid om een gratis UiTPAS aan te maken.

De paasvakantie stond in thema van de onderwaterwereld, we knutselden met de kinderen een octopus en ze konden zich laten schminken in de mooiste zeemeermin of stoere piraat. Daarnaast was er ook een actief spel of konden ze ervoor kiezen om gewoon vrij te spelen met het spelmateriaal dat we hadden meegebracht. 

Mijn indruk? Ik had een leuke paasvakantie! Je ziet dat de kinderen (en ouders) het leuk vinden dat we met een aanbod tot bij hen komen, je merkt de dankbaarheid en het is fantastisch om zelf tussen de kinderen te kunnen staan. Ik kijk uit naar de zomervakantie en ik ben benieuwd met welke thema’s en activiteiten we aan de slag zullen gaan!

Ciao,

Yana

 

Keer terug naar de startpagina

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid