Tinekesfeesten Heule 2016

In september maakt het West-Vlaamse dorp bij uitstek Heule zich op voor de 53e Tinekesfeesten. Heulenaars en niet-Heulenaars, feestbeesten en levensgenieters, jong en oud zijn welkom op deze intussen legendarische festiviteiten. Emmelie Dupont, Tineke van Heule 2009 en kersvers co-voorzitter van de Tinekesfeesten, vertelt met trots wat de feesten voor haar en jullie betekenen.

“Op de Tinekesfeesten komt een gemeenschap dichter bij elkaar in een aangename en ontspannen sfeer. Het feest is dan ook voor iedereen toegankelijk. Heb je zin in een vet feestje? Wil je de longen uit je lijf schreeuwen tijdens het supporteren voor je favoriete Tinekeskandidate? Kan je genieten van een prachtige kunstwandeling? Ben je het niet te verslaan meesterbrein op een quiz? Wil je jouw zoon of dochter een onvergetelijke namiddag bezorgen? Wel, in het geval dit zo is, ben je hier meer dan op je plaats. De feesten bevatten allerhande optredens en activiteiten waar iedereen met volle teugen kan van drinken.”

Iedere editie opnieuw wordt het onderste uit de kan gehaald om de feestvierders te laten genieten. Het programma liegt er ook dit jaar weer niet om. Op vrijdagavond maken Craz Sir G, 2Empress, Sparxx en Maddis hun opwachting. De zaterdag zijn Edje Ska & De Pilchards, Cookies & Cream en Siska & Her Breakfast band te gast. Zondag gaat het dak er helemaal af met Radio Topkaas, Id!ots en Brassaholic.

Ook in 2016 zweert Tinekesfeesten weer trouw aan haar lokale DJ’s; Onder andere DJ Clarck, Filip Declerck en Santy M. zorgen ervoor dat iedereen tot in de vroege uurtjes in partymodus blijft.

Naast het publiek legt de organisatie ook de artiesten in de watten,

Santy M. (DJ op de Tinekesfeesten): “Tinekesfeesten Heule heeft een ongelooflijk sterke organisatie. Alles wat een artiest zich kan dromen wordt tot in de puntjes voorzien, zowel voor als achter het podium. De feesten vallen steeds in het weekend van mijn verjaardag. Een mooier cadeau dan er te mogen draaien kan ik me niet wensen. Er is massa’s volk en er wordt van begin tot einde meegezongen en gedanst. Dit is gewoon een topfeest!”

Praktische informatie

Donderdag 8 september tot maandag 12 september en vuurwerk op zaterdag 17 september

Centrum Heule

Website Tinekesfeesten

Zomergids

Benieuwd naar andere festivals in de regio? In de Zomergids 2016 vind je een kalender met alle activiteiten tijdens de zomer en een unieke blik achter de schermen van enkele festivals!

Tekst: Wolfram Carlier

Meer UiTgelicht

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid