State of the Region 2021

Hét online netwerkmoment voor verenigingen, lokale besturen en burgerinitiatieven!

In 2020 deelden meer dan 200 organisatoren van burgerinitiatieven, verenigingen en lokale besturen hun ervaringen en inspiratie in een State of the Region in Deerlijk (bij Uzien) en in Torhout. Op dinsdag 16 maart 2021 vindt opnieuw een State of the Region plaats, deze keer online, met deelnemers uit heel West-Vlaanderen.

Zoek je inspiratie en perspectief in barre corona-tijden? Of wil je jouw ervaring delen met anderen? Van harte welkom. Dit is het programma:

  • Prof. Filip De Rynck (UGent), co-auteur van 'Middenveld. Tussen aanval en verdediging', en goed vertrouwd met de dynamiek in de regio, geeft de voorzet. Hoe betrek je vrijwilligers en sympathisanten bij je werking? Hoe kan je samenwerken met je (gemeentelijke) overheid? En ben je dan ook een politieke speler?
  • Daarna kan je in werkgroepen ingaan op een concrete kwestie, ideeën opdoen en ervaringen uitwisselen.
  1. De vzw, ben je nog mee? Moet je je statuten aanpassen? Actua rond vrijwilligers... en hoe zit dat juist met die 'nieuwe' bijklusregeling? (met Tom Lemahieu, lector Howest & Voorzitter van het Vlaamse Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw)
  2. Hoe hou je contact met (vrijwilligers) in coronatijd? Hoe kom je straks weer naar buiten en krijg je iedereen mee? (met Nathalie Van Leuven, directeur Avansa MZW)
  3. Is jouw vereniging een mix waar iedereen zich thuis voelt of lijken jullie allemaal erg op elkaar? Hoe krijg je meer diversiteit in je vereniging? (met Xavier Holvoet, FMDO)
  4. Hoe kan je als vereniging het (lokale) bestuur meekrijgen in jouw plannen en dromen? Hoe krijg je impact op het beleid? (met Filip De Rynck)

Het evenement is gratis. We willen jou graag een duwtje in de rug geven om straks weer aan de slag te gaan. Je moet wel op voorhand ingeschreven zijn, dat kan door te klikken op onderstaande link.

 

Schrijf je in voor State of The Region 2021!

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid