Podcast Erfgoedmysteries

Wat doet een Wevelgemse peer in een Aalbeekse taart? Hoe geraak je vanuit een Romeins paleis, door een Aziatisch bos tot binnenin een landelijk woning? Of hoe brengt een Belgisch-Japans koppel Oosterse en Westerse ambachten samen in de Ijzerwinkel van Huib Hoste? 

Zuid-West-Vlaanderen is rijk aan erfgoedmysteries. Vanaf 27 oktober trekt Marieke De Maré eropuit. Gewapend met een microfoon en een stuk taart gaat ze op zoek naar antwoorden (of nog meer vragen). 

Erfgoedmysteries is een podcast voor wie gezegend is met een gezonde nieuwsgierigheid, hunkert naar erfgoed - en van taart houdt. Beluister de podcast hier of abonneer je via Apple Podcast of Spotify.

Listen on Apple Podcasts

De podcast Erfgoedmysteries is een cocreatie van erfgoed zuidwest en de IOED binnen intercommunale Leiedal. Reporter en montage: Marieke De Maré, illustratie: Flore Deman. Elk najaar bieden erfgoed zuidwest en de IOED je insprirerende projecten en een ontmoeting aan tafel. Dit jaar lukt dat tafelen niet zo goed, maar we brengen je nog steeds een inspirerend verhaal van een sterke verteller. Misschien zorg jij voor koffie en taart bij het luisteren? 

 

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid