Parkies

Een zomer is geen zomer zonder Engie Parkies. Gelukkig zijn er zekerheden in het leven. In juli en augustus worden parken over het hele land weer gevuld met muziek, sfeer en bruisend leven. Ook in Wevelgem en Waregem is dat dit jaar weer het geval. Keuvelende ouders, verliefde tieners en spelende kinderen komen samen om er te genieten van elkaar, een drankje en de groene omgeving terwijl de zomerse tonen het bladerdek doen ruisen.

Twee studenten bedachten in de zomer van ‘91 dat er wel wat meer leven in de brouwerij mocht zijn in hun gemeente. Een wankel podium, een geleend tentzeil van de lokale scoutsgroep, een eerste tap-installatie, wat jong muzikaal talent en voilà de eerste editie van wat later Engie Parkies zou worden was geboren. 9 concerten gespreid over de zomermaanden juli en augustus, telkens op een woensdag. Wekelijks kwamen enkele honderden bezoekers in het lokale park. De jaren nadien groeide de opkomst bij de concerten stelselmatig. In ‘95 werden voor het eerst in twee steden tegelijk op dezelfde avond optredens georganiseerd. Vanaf ‘97 was Parkies actief in alle provincies om vanaf ‘98 zelfs de grens over te steken naar Nederland!

Dit jaar bestaat Engie Parkies 26 jaar. In Wevelgem zijn ze aan de 16e en in Waregem aan de 19e editie toe. De laatste jaren groeide het concept Parkies zowel op kwalitatief als kwantitatief vlak. Toch slaagt het erin steeds trouw te blijven aan de oorspronkelijke opzet. Een opzet die het evenement verankerde in zijn missie: ”Parkies wil de inwoners in hun eigen gemeente of stad verrassen met een gratis en uniek aanbod van verschillende muziekculturen en hen op een groene plek samenbrengen met familie, vrienden en buren”.

Niet alleen is Engie Parkies een muziekfestival met een grote muzikale waarde, de concerten zijn daarenboven ook nog eens altijd gratis toegankelijk. Het festival mikt bovendien op een heel breed publiek. Iedereen is welkom, het gebeuren is er voor alle leeftijden. Een festiviteit waar heel wat gezinnen met kinderen hun weg naartoe vinden. De kinderen ravotten er met wat vriendjes terwijl de ouders op hun beurt van een verkoelend drankje genieten in het bijzijn van hun favoriete gezelschap.

In Waregem en Wevelgem mogen we dit jaar een nog sterkere programmatie verwachten dan voorgaande jaren. Onder andere Raymond Van het Groenewoud komt de parkse avonden luister bijzetten.. Bezoekers kunnen er kiezen uit een uitgebreide bier- en cocktailkaart wat uiteraard altijd een extra troef is.

De Engie Parkies zijn perfecte momenten om je week op pauze te zetten in een groene omgeving. Heel even ben je op reis in eigen stad. Keuvelend en genietend komt de innerlijke mens er tot rust.

Praktische informatie

Parkies Waregem

Maandag 4, 11, 18 en 25 juli
Maandag 1, 8, 15 en 22 augustus
Park Baron Casier Waregem 

Parkies Wevelgem

donderdag 7, 14, 21 en 28 juli
donderdag 4, 11 en 18 augustus

Park Wevelgem - Vanackerestraat Wevelgem

Website Parkies

Zomergids

Benieuwd naar andere festivals in de regio? In de Zomergids 2016 vind je een kalender met alle activiteiten tijdens de zomer en een unieke blik achter de schermen van enkele festivals!

Tekst: Wolfram Carlier

Meer UiTgelicht

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid