Met deze 7 playlists hou je het zeker uit in quarantaine

Zie je door de playlists het muziekbos niet meer? Dat is niet erg want je kan toch niet alles beluisteren. Maar als je van BILL houdt, weet je dat zij pure goudklompjes voor jou hebben gevonden.

#ikluisterbelgisch

 

We beginnen met de belangrijkste playlist van de hele hoop. #ikluisterbelgisch Nu Belgische artiesten bijna niet meer geboekt worden om op te treden en grote releases verzet worden, drijgen ze in een financiële put te vallen. Daarom luister je best naar hun muziek zodat ze toch een centje kunnen verdienen.

Als je vooral van Belgische punk of hiphop uit de lage landen houdt, klik je daar even. Maar anders is er de playlist van StuBru waar je echt iedereen kan steunen.

Audiofiel lekkers

 

Misschien heb je om het thuisblijven aangenamer te maken wel geïnvesteerd in een koptelefoon met noise cancelling of een strakke soundsystem. Dan komt deze playlists als geroepen want het staat vol met perfect gemixte nummers die ideaal zijn om je nieuwe speelgoed eens te testen.

mememuziek

 

Last van oorwurmen? Dan is de beste remedie op zoek gaan naar andere vervelende nummers. En laat dat nu een specialiteit zijn van meme royalty. Lachen, gieren, brullen. Maar ook genieten want bijvoorbeeld Shooting Stars is gewoon een steengoed nummer.

Weg met wereldmuziek

 

YouTubekanaal COLORS geeft een nieuwe draai aan Wereldmuziek en nodigt artiesten uit van over de hele wereld om in hun Berlijnse studio en nummer te spelen.

Ze nemen de klank bloedserieus en dat zorgt soms voor een versie van het nummer die beter is dat op plaat, ook al is het live opgenomen. Nood aan een ontdekkingsplaylistLook no further.

Duyster

 

Toen StuBru wat vaker op een dag hun playlist thematiseerde dan nu, hadden ze misschien wel het beste muzikale radioprogramma van België allertijden. Ayco Duyster en Eppo Janssen, de breinen achter het programma, zouden fier zijn op de maker van deze playlist met alle melancholische nummers die ze ooit over de ether lieten glijden.

Eentje voor de stembanden

 

Begin alvast je stembanden op te warmen want we zijn er zeker van dat je met bijna alle 2000 nummers uit deze lijst gaat meebrullen. Ideaal om de teksten nog eens op te frissen voor wanneer we weer op roadtrips en andere reizen kunnen.

Nog eentje voor onderweg

 

Over reizen gesproken: nooit gedacht dat we het zouden zeggen maar al dat pendelen was toch zo verschrikkelijk nog niet. Heb jij ook nostalgische gevoelens voor bussen en treinen gekregen? Klik op play en laat je omgeven door de geluiden van het openbaar vervoer in Thailand, Bolivia of New York.

Created at: 23/04/2020

Reactie toevoegen

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid