5 tips om clown, jongleur of acrobaat te worden

Er is nog nooit een beter moment geweest om de paljas uit te hangen. Of om jouw truken van de foor boven te halen. Swing, klap, dans de wereld van het circus in en word een beetje circusartiest met deze vijf tips.


 

1. Zet de wereld op zijn kop met huis-tuin-en-keuken circus

Van zodra corona in het land was, ging het doek van de circusscholen naar beneden. Maar de show was nog lang niet gedaan. Ze verhuisden het grote podium naar de living, tuin of keuken. Stap mee in het circusverhaal en ga dagelijks een nieuwe uitdaging aan.

  • Maak je eigen circustent, steel de show of verzin een mega coole handshake bij Circus Locorotondo.
  • Olijk artiestenduo Cirkoko zet dagelijks leerrijke filmpjes, spelletjes, liedjes en workshops online.
  • Ook Circus Zonder Handen toont hoe je circusartiest kan worden. Laat je inspireren door de filmpjes op hun Facebookpagina.

 

2. The show must go on

Circusartiesten oefenen maandenlang voor die ene grote voorstelling. Wat als opeens alles in het water valt? Het Circuscentrum geeft jullie een kijkje achter de coulissen en geeft uren kijkplezier prijs. Kunst met eenwieler, al jonglerend muziek maken, theater en acrobatische dans. ‘t Zit er allemaal tussen. Bekijk het vanuit je zetel.

Wij zijn een artiestenduo dat tijdens deze periode dagelijks educatieve filmpjes, spelletjes, liedjes en workshops voorziet alsook tips voor ouders op een gratis online platform

 

3. Cadeautje van Cirque du soleil

Ook het internationaal reizende circusgezelschap Cirque du Soleil weet ons te entertainen. “Cirque Connected” geeft ons een mooi quarantainecadeau. Bekijk drie volledige voorstellingen online, voel de sensatie van de show via hun virtual reality app en transformeer jezelf met een van de make-up tutorials.

 

4. Circus op het scherm

Swing mee de circuswereld in met deze filmfragmenten.

  • Dumbo schitterde op het doek als vierde langspeelfilm van Disney en het werd een kaskraker. Het is gebaseerd op een boek geschreven in 1934 en is recent opnieuw verfilmd. Bekijk de film hier.
  • Je kent Bassie & Adriaan zeker nog wel. Laat je kinderen dit hilarische duo zien en lach je een kriek.
  • Circus Ronaldo bestaat 49 jaar. Bekijk de trailer van komende shows en neem een kijkje achter de schermen.  

 

5. Belgium’s Got Talent & jij ook

Kijk jij mee hoe de kleine én grote man de vierkoppige jury van Belgium’s Got Talent inpakt met zijn circuskunsten? Van clowns tot paaldansersgoochelaars en acrobaten. Twee gasten op eenwielers en de balanceerkoning in actie. Bekijk het spektakel, maar probeer het liever niet zelf.

Created at: 23/04/2020

Reactie toevoegen

Reacties

Pagina's

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid