Kasteelfestival Bossuit

Op het prachtige zeventiende-eeuwse kasteeldomein in Bossuit kunnen we deze zomer terecht op het Kasteelfestival. Het domein dat 15 jaar ontoegankelijk was werd vorig jaar voor de eerste maal gebruikt voor dit evenement.

Bezieler Joachim Wannyn zette in 2015 samen met de beheerders van dit domein zijn schouders onder Kasteelfestival. Het lang ontoegankelijk geweest zijnde domein werd door de beheerders systematisch op punt gesteld. De eerste editie van het festival was meteen een schot in de roos met 2500 bezoekers. Op zondag 19 juni kan jij er ook bij zijn.

Familiedag

Het Kasteelfestival is een gezellige familiedag in het unieke kader van het kasteelpark, gericht op een breed publiek. Voor muziekliefhebbers zijn er tal van akoestische optredens in verschillende genres met zowel professionele als lokale bands. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan randanimatie die past in het kader van het domein. We ontdekken er volksspelen, gekke fietsen, kindergrime en boomklimmen. Eveneens is er mogelijkheid om het kasteel en de tentoonstelling in het kader van Kunstzomer Leiestreek te bezoeken. Het domein op zich is het uitstapje al meer dan waard!

Deze 2e editie komt er ook een klein marktje met artisanale standjes en ambachten onder leiding van Annelore Georges, uitbaatster van thee- en koffiehuis @Bothino uit Avelgem. Het aanbod eetstandjes en de parkeermogelijkheden werden verder uitgebreid. Bovendien zijn er heel wat nieuwe partners bij de organisatie betrokken en gaat een deel van de opbrengst naar goede doelen.

Het festival wordt opgebouwd rond een grote circustent die centraal in één van de kasteeltuinen opgesteld staat. Daarrond komt een gezellig terras, het marktje en verschillende animatie, een parcours voor de gekke fietsen en een grote picknickweide. Het kasteel zelf en de weide met pony’s worden bij het evenement betrokken.

We kijken alvast uit om Un café deux trois chants, een 40-koppig zangcombo uit Doornik dat klassieke Franse meezingers brengt van Piaf, Brel, Adamo, Brassens, Vian en Trenet, aan het werk te zien. We mogen een stevige streep Belgische humor, interactie en fantastische arrangementen van hen verwachten.

Zievereir Street Orchestra uit Brussel brengt dan weer feestelijke wereldmuziek met een hoek af; Joodse klezmer wisselt af met klassiekers uit de manouche- en zigeunermuziek, speelse verrassingen voor het kind in elk mens. Twee klarinetten, suzafoon, accordeon en een djembe garanderen een feest om nooit te vergeten. Ambiance verzekerd!

Praktisch

Zondag 19 juni van 11u00 tot 21u00.

Kasteeldomein Bossuit (ingang via de hoofdpoort langs de Doorniksesteenweg): Bouvriestraat 3-5 Avelgem

Facebook Kasteelfestival

Zomergids

Benieuwd naar andere festivals in de regio? In de Zomergids 2016 vind je een kalender met alle activiteiten tijdens de zomer en een unieke blik achter de schermen van enkele festivals!

Tekst: Wolfram Carlier

Meer UiTgelicht

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid