Kansentarief voor je organisatie

 

Wat?

De UiTPAS zorgt ervoor dat mensen in armoede de financiële drempel overwinnen om deel te nemen aan verschillende activiteiten in hun vrije tijd. UiTPASorganisaties bieden een korting van 80% op iedere activiteit. Op die manier bied je samen met 2000 organisatoren in Vlaanderen de mogelijkheid om ook hen die het financieel moeilijk hebben te doen sporten, beleven, spelen.. in hun vrije tijd!

40% van die korting kan je terug vorderen van de gemeente van de UiTPAShouder. De andere 40% is het financieel engagement die jij investeert om mensen in armoede te kunnen laten deelnemen aan je activiteiten. 


 

Hoe?

De UiTPAS van een persoon in armoede ziet er compleet hetzelfde uit als alle UiTPASsen, waardoor hij of zij niet kan herkend worden op het eerste zicht als iemand in armoede. Door de UiTPAS te scannen via de pc of je smartphone kan je bekijken of de persoon in armoede al dan niet recht heeft op de korting en kan je die toekennen.

Let wel op: enkel UiTPAShouders uit de steden en gemeenten van Zuidwest kunnen deelnemen met het kansentarief! Een persoon in armoede uit Harelbeke die naar een film wil kijken in CC de Schakel in Waregem, kan dat aan kansentarief. Iemand uit Gent kan dat niet! Omgekeerd kan de persoon uit Harelbeke ook niet deelnemen aan kortingstarief in Gent.

Per kwartaal kan je makkelijk uit jouw digitale UiTPASbalie een exceldocument trekken. Hier word je per kwartaal via mail van op de hoogte gebracht. Dit exceldocument is je onkostennota waarin alle kansentarieven staan die je hebt toegekend en hoeveel geld je kan terugvorderen van de gemeente van de UiTPAShouder. Dat document kan je doorsturen naar kansentarief@gemeente.be (bijvoorbeeld kansentarief@kortrijk.be) en je ontvangt het bedrag wat later op je rekeningnummer. Je vindt de handleiding daarvoor op onze UiTPASpartnerpagina.


 

Meer info

Contacteer je lokale uitpastrekker via uitpas@jegemeente.be (bijvoorbeeld: uitpas@kortrijk.be), bel 056/241616 of spring langs in je gemeentehuis!

 

Ontdek hier verhalen van UiTPASorganisaties Keer terug naar de vorige pagina

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid