Hype-O-Dream

Op zaterdag 16 juli zet Hype-O-Dream definitief de elektronisch dansende vakantie in met een totaalspektakel in de Hippodroom te Waregem. De kracht van Hype-O-Dream ligt vervat in één woord: beleving. Meer dan 40 DJ’s over 4 verschillende podia trekken alle registers open. Voor één dag kom je terecht in een fantasiewereld die alle feestende wensen vervult.

Elk jaar werkt het steeds groter wordende Hype-O-Dream een nieuw fantasierijk thema uit. Dit jaar wordt dit "India - Colours of Happiness". Hindoeïstische goden, sexy buikdanseressen in kleurrijke gewaden, de beruchte Taj Mahal en andere Indische tot de verbeelding sprekende elementen moeten zorgen voor het gedroomd decor van een nu al memorabel dance festival.

Met meer dan 40 DJ’s over 4 verschillende stages wordt er op een breed doelpubliek gemikt.
Een uitgebreide mix aan genres komt aan bod. Electronic Dance Music (EDM) op de Main stage, Techno, Electro en Deep House op de Wet Dream stage, Retro op de Flashback stage en Hardstyle op de Nightmare stage. Afwisseling troef dus. Geen wonder dat dit festival dat intussen aan zijn 4e editie toe is de voorbije jaren steeds groter bleef worden. Vorig jaar kon Hype-O-Dream reeds 12.500 feestgangers verwelkomen, dit jaar willen ze op dit elan verder gaan en wordt er op een vlotte 15.000 gemikt.

Naast de muziek, die vanzelfsprekend een centrale rol krijgt, wordt de bezoeker ondergedompeld in een spectaculaire totaalbeleving. De festivalganger komt voor één dag terecht in een fantasiewereld die hij of zij naar hartenlust en eigen wens kan invullen. De gevarieerde line-up wordt ondersteund door spectaculair visueel spektakel. De perfecte manier om de zomervakantie op gang te trappen. Iedereen gaat nadien gegarandeerd huiswaarts met een wow-gevoel.

Door democratische tarieven te hanteren trekt Hype-O-Dream een steeds ruimer publiek aan. Naast de regular-tickets voorziet het event ook een exclusieve VIP-formule waarin comfort en kwaliteit centraal staan. De podia worden uitgerust met een professionele muziek- en lichtshow. Dit alles omringd met de origineelste drank- en eetstanden, cocktailbars en gadget-points. Een aparte werkgroep staat in voor decoratie, randanimatie en special effects. Dankzij de ruime locatie krijgen de gasten alle comfort aangeboden. Onder meer een chill-out zone en WIFI zorgen ervoor om hieraan in de ruimste zin te voldoen. Kwaliteit, originaliteit en professionaliteit zijn steeds de centrale thema’s, ook dit jaar.

Enkele namen die hun opwachting maken willen we jullie alvast niet onthouden:

Sandro Silva

De Nederlandse DJ/producer bracht in 2011 in samenwerking met DJ/producer Quintino de single Epic uit. Al snel bereikte het nummer de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten. Hij groeide verder en bracht in 2013 nummers als Puna en Payback naar z’n fans. In 2014 werkte hij samen met Junkie Kid en lanceerde de single Miraj, z’n grootste hit na Epic. Op Hype-O-Dream vind je Sandro Silva op de Mirage Main stage.

Gabriel Ananda

Deze DJproduceert zware, melodieuze minimal techno. De grenzen tussen techno, house en trance zijn soms moeilijk te bepalen in zijn werk. Ananda groeide in de jaren 2000 tot 2010 uit tot een van de meest populaire Duitse muziekproducenten binnen de elektronische muziekscene. Je vindt hem tijdens Hype-O-Dream op de Wet Dream stage.

Wasted Penguinz

Een Zweeds hardstyle-duo uit Helsingborg, bestaande uit Pontuz Bergman en Jon Brandt-Cederhäll. Nadat het duo in 2008 samen muziek begon te producen onder de noemer Wasted Penguinz werden ze al snel opgepikt door het Nederlandse Scantraxx label.  In 2011 werden ze meteen geboekt op drie grote festivals, Intens Festival (Nederland), Defqon.1 (Nederland) en QBase (Duitsland).  Sinds 2014 installeerde het duo zich bij het DirtyWorkz label. De heren staan je vergezeld van hun bassen op de Nightmare stage op te wachten.

DJ Furax
DJ Furaxkwam in beeld tijdens de vroege jaren ’90 toen de New Beat-hype in België van start ging. Sterk geïnspireerd door Amnesia en Lords of Acid viel hij meteen op door zijn extreme energie en meesterlijke techniek. Furax slaagt erin de hardere stijlen te combineren in een mix van hoogkwalitatieve muziek. Hij laat de menigte dansen als nooit tevoren, mis hem dus zeker niet op de Flashback stage!

Zorg ervoor dat je niet ontbreekt op deze Waregemse elektronische hoogmis. Beats, kwaliteit, totaalspektakel, zweten en dansen. Lekker eten en drinken in een prachtig decor. In de watten gelegd worden, een dag beleven om niet te vergeten!

Praktische informatie

Zaterdag 16 juli - Hippodroom Waregem

Website Hype-O-Dream

Zomergids

Benieuwd naar andere festivals in de regio? In de Zomergids 2016 vind je een kalender met alle activiteiten tijdens de zomer en een unieke blik achter de schermen van enkele festivals!

Tekst: Wolfram Carlier

Meer UiTgelicht

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid