Atelier Zuidwest 2021

Tijdens een Atelier zuidwest duiken we heel graag in de bovenlokale culturele praktijk van onze regio, smeden plannen en zoeken antwoorden op uitdagingen waar onze ‘culturele en creatieve regio’ voor staat tegen de achtergrond van het decreet bovenlokale cultuurwerking.

We verrijken het culturele eco-veld en gaan aan de slag met projectideeën en wilde dromen. We diepen ze uit in workshops waar verbinding, transversaliteit en samenwerking over de grenzen van genres, disciplines, sectoren en beleidsdomeinen heen de belangrijkste uitgangspunten zijn.

We nodigen je heel graag uit voor een Atelier zuidwest op dinsdag 25 mei om 13u30 waarin we samen op zoek gaan in een open brainstorm naar mogelijkheden om o.a. sport, de kunsten in het algemeen en beeldende kunsten in het bijzonder, de ons ingebakken creatieve makerscultuur, erfgoed, het openbaar domein… te verbinden met een marathon in het decor van de Leie-oevers. Atelier zuidwest vindt digitaal plaats en eindigt ten laatste om 15u30. We richten ons op het najaar 2022 maar gaan de uitdaging nu aan, met in het achterhoofd te komen tot een gedragen samenwerkingsproject dat naar analogie van ‘vensters op de wereld / 150 jaar Streuvels’ kan ingediend en ondersteund worden door de Vlaamse overheid.

Noteer alvast ook de geplande vervolgsessie op donderdag 17 juni om 13u30.

Inschrijven kan via onderstaand formulier. Tot dan? Tot dan!

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid