De UiTPAS: jouw vrijetijdskaart in Vlaanderen!

De UiTPAS  is een vrijetijdspas waarmee iedereen die in Vlaanderen wil genieten van vrije tijd zoals cultuur, sport en jeugdactiviteiten punten kan sparen en inruilen voor leuke voordelen. Mensen die het financieel moeilijk hebben om vrije tijd te betalen krijgen met de UiTPAS een korting van 80%.

Een vrijetijdskaart voor iedereen

UiTPAS staat op naam en is levenslang geldig. Ieder lid van jouw gezin kan dus een UiTPAS hebben. Met je UiTPAS kan je punten sparen en ruilen bij alle UiTPASactiviteiten en UiTPASaanbieders in heel Vlaanderen! Mensen in armoede kunnen een korting krijgen op iedere UiTPASactiviteit.

Ga met je identiteitskaart langs bij één van de verkooppunten in je gemeente en koop een UiTPAS voor €3. Mensen met een laag inkomen kopen de UiTPAS voor €1.

Om je welkom te heten bij UiTPAS zuidwest ontvang je meteen een aantal voordelen. Deze staan op je UiTPAS en kan je bij de betreffende organisaties inruilen:

  • een gratis zwembeurt in een deelnemend zwembad
  • een gratis museumbezoek in een deelnemend museum
  • een gratis gadget uit je gemeente
  • €2,5 korting bij een deelnemend cultuurcentrum
  • drie welkomstpunten

Geen idee waar je in je buurt een UiTPAS kan krijgen? Klik op onderstaande link!

Vind een verkooppunt UiTPAS


 

Punten sparen en ruilen

Met je gespaarde punten kan je heel wat voordelen omruilen. In alle UiTPASgemeentes in Vlaanderen kan je op zoek gaan naar een korting, gadget of cadeau of een unieke beleving en dat bij meer dan 2500 organisatoren! Denk aan gratis tickets voor een voorstelling, een korting op een boek, een drankje na een concert en zoveel meer!

Vind omruilvoordelen


 

Kortingskaart voor mensen met een laag inkomen in Zuid-West-Vlaanderen

De UiTPAS is ook beschikbaar voor mensen met een laag inkomen. Je ontvangt een UiTPAS Zuidwest aan €1 en kan genieten van 80% korting bij deelname aan UiTPAS-activiteiten in de steden en gemeentes in Zuid-West-Vlaanderen!

Enkele voorbeelden:

  • Op het lidgeld van je jeugdbeweging voor het hele werkjaar krijg je een korting van 80%. 
  • Je wil een theatervoorstelling bijwonen in je cultuurcentrum, dan krijg je daar een korting op je ticket van 80%.
  • Je woont in Menen, maar in buurgemeente Wevelgem gaat een basketbalkamp door georganiseerd door een UiTPASorganisatie: je krijgt op het inschrijvingsgeld van dat kamp een korting van 80%.

Let dus op: op een UiTPASactiviteit buiten Zuid-West-Vlaanderen (bv. in Gent, Oostende, Diksmuide..) kan je geen korting krijgen! Je kan er wel punten sparen en die omruilen.

Meer info over UiTPAS aan kansentarief kan je verkrijgen bij het OCMW of het Sociaal Huis in je gemeente. Zij onderzoeken of je hier al dan niet recht op hebt. Klik op de link en kom te weten waar het OCMW zich in jouw gemeente bevindt en hoe je er kan geraken.

De deelnemende gemeentes aan UiTPAS Zuidwest zijn: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem, Wielsbeke en Zwevegem.

Contactgegevens OCMW's Zuid-West-Vlaanderen

Keer terug naar de startpagina 

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid