Café Congé

Een kronkelende houten toog, partytentjes van de jeugdraad, een mobiele podiumwagen, tafels en stoelen tussen alom aanwezige lichtkransen. Drie donderdagen is het gezelligheid troef in Deerlijk tijdens Café Congé.

Een beginnende lokale band gecombineerd met een meer gevestigde waarde is het simpele maar oerdegelijke recept van Café Congé. Niet enkel de gezelligheid is er troef, dit jaar gaat het Deerlijkse ook resoluut voor ambiance en dansbaarheid. Er wordt geluisterd maar zeker ook gedanst op leeftijdsloze muziek van allerhande genres. 

In tegenstelling tot vorige jaren gaat de eerste editie door in de wijk Sint-Lodewijk. De daaropvolgende twee donderdagen kunnen we terecht in centrumschool De Beuk. De optredens zijn volledig gratis wat bijzonder mooi meegenomen is.

Pure onversneden ambiance brengt Café Congé dit jaar onder meer met coverband Shift Lock en de jazz van Jabbertalk. BLOW sluit de laatste editie af met een knal. Als straatmuzikanten maakten zij reeds meermaals de Gentse Feesten onveilig. Redenen genoeg om af te zakken naar het pittoreske Deerlijk om te genieten van een glaasje en meerdere muzikale noten.

Praktische informatie

donderdag 30 juni: Chiroheem Sellewie - Pladijsstraat 282 Deerlijk

donderdag 7 juli en 14 juli: Centrumschool De beuk - Sint-amandusstraat 16  Deerlijk

Facebookpagina Café Congé


 

Zomergids

Benieuwd naar andere festivals in de regio? In de Zomergids 2016 vind je een kalender met alle activiteiten tijdens de zomer en een unieke blik achter de schermen van enkele festivals!

Tekst: Wolfram Carlier

Meer UiTgelicht

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid