Word Is Out!

Het ziet er naar uit dat de weergoden ons niet gunstig gezind zijn deze zondag. Daarom vindt Word is Out! plaats in de Blauwe Zaal van CC het SPOOR en niet in de binnentuin van AHA!. Laat die regenjas en paraplu dus maar thuis en kom je warmen aan woorden. Word Is Out! Concertwerking Tweeklank sloeg de (netjes ontsmette) handen in elkaar met de organisatie van Dag van het Woord. Het resultaat ...


Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CC het SPOOR Harelbeke
Prijs
€ 7.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 1.4 Basistarief voorverkoop
Reservatie
webshop.harelbeke.be/Tickets/Detail?c...
Contact
onthaal@cchetspoor.be
Fax: 056/733 420
Links

Het ziet er naar uit dat de weergoden ons niet gunstig gezind zijn deze zondag.
Daarom vindt Word is Out! plaats in de Blauwe Zaal van CC het SPOOR en niet in de binnentuin van AHA!. Laat die regenjas en paraplu dus maar thuis en kom je warmen aan woorden.

Word Is Out! Concertwerking Tweeklank sloeg de (netjes ontsmette) handen in elkaar met de organisatie van Dag van het Woord. Het resultaat is een prikkelende line up aan talentvolle artiesten die de schoonheid van het woord in de brede zin vertolken. Van muziek tot comedy tot slam poetry en performance. Laat je verwonderen en beleef een zalig zomerse avond in de prachtige binnentuin van AHA!

IKRAAAN maakt muziek uit heilige noodzaak. Met fluweelzachte stem en intense blik lepelt ze je genadeloos haar zielenroerselen in. Laat je niet misleiden door de zalvende soul trap beats en haar jonge leeftijd: IKRAAANs woorden zijn bittere ernst. IKRAAAN etaleert haar klasse al een tijdje, met losse singles als 'ALLEEN', 'COBRA'. en het wondermooie 'WAAROM', dat ze met grootmeester Jef Neve maakteDit najaar 2021 verschijnt haar debuutalbum. De zelfverklaarde glitter princess zal op die plaat haar rechtmatige kroon opeisen, zoveel is zeker.

Serine Ayari nam een vliegende start als comedian. De Vilvoordse was een van de ontdekkingen van Level Up in de Bourla Schouwburg, mocht openen voor de Amerikaanse comedyster Andrew Schulz in Amsterdam en maakte deel uit van de ‘New Talents of Gotham Comedy Club’ in New York. Debuteren als een komeet noemen we dat.

Charlotte Van den Broeck (°1991) debuteerde begin 2015 op overdonderende wijze met ‘Kameleon’, waarvoor haar de Herman de Coninck Debuutprijs werd toegekend. Als dichter, die ook op het podium in haar element is, bleek zij dat jaar de revelatie van Saint Amour. Oktober 2016 opende zij met Arnon Grunberg de Frankfurter Buchmesse. Kort nadien verscheen ‘Nachtroer’, haar tweede bundel, waarmee ze de Paul Snoekprijs won.
Met haar bejubelde prozadebuut ‘Waagstukken’ maakte ze haar ambitie om literaire waaghals te zijn, helemaal waar. In 2021 brengt Charlotte Van den Broeck haar nieuwe bundel 'Aarduitwrijvingen' uit.

Loeke Vanhoutteghem (°1996, Kortrijk) is beeldend-performatief woordkunstenaar. Ze schrijft in diverse genres gaande van gedichten over lied- en theaterteksten tot uitdagende slam poetry. In haar beeldend en performatief linkt Loeke haar liefde voor taal aan andere media zoals textiel en keramiek. In september 2020 won ze het West-Vlaams kampioenschap slam poetry in de Schouwburg Kortrijk. Loeke is afgestudeerd in de vergelijkende moderne letterkunde aan de Ugent en zal in de zomer van 2021 ook aan KASK Gent in autonome vormgeving afstuderen.

De avond wordt gepresenteerd door Anneleen Van Offel, Letter van Kortrijk. Vanuit het collectief van de Letterzetter is Martijn Verhelst aanwezig. Hij zal een tekst brengen die hij tijdens de avond schreef op basis van wat hij hoort.

Martijn Verhelst (°1998) woont in Deerlijk. Op zijn vijftiende volgde hij literaire creatie aan SAMWD Harelbeke. In 2016 werd zijn deelname aan kunstbende beloond met een 2e plaats in de voorronde van Kortrijk. Martijn is een liefhebber van woordspelingen en metaforen. Zijn moeder beschrijft zijn schrijfstijl als volgt: ‘Je zal niet schaterlachen, maar je leest het wel met een glimlach op je gezicht.’ Martijn nam in 2020 deel aan de zomerkaping van Creatief Schrijven.

Anneleen Van Offel is de derde Letterzetter van Kortrijk. De 30-jarige schrijfster is geboren in Antwerpen maar woont in Gent. Ze studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Haar debuutroman Hier is alles veilig verscheen in februari 2020 bij Lebowski en werd warm onthaald bij pers en publiek. Ze publiceert regelmatig kortverhalen, poëzie en columns in literaire tijdschriften zoals Kluger Hans, de Revisor, Hard // hoofd en De Optimist. Ze is zelf redacteur van het toonaangevende literaire magazine Deus Ex Machina.

Org. : Tweeklank i.s.m. Dag van het Woord in het kader van de BuitenSPOORig zomeractiviteiten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid