Webinar Internetfraude: Geef oplichters geen kans!

Webinar Internetfraude: Geef oplichters geen kans! In mei organiseert de bib 2 online lezingen, ook wel webinars genoemd. Die kan je thuis volgen via je laptop, computer of tablet. Als je bent ingeschreven, krijg je via e-mail thuis een link en kan je de lezing volgen via Praatbox/Jitsi Meet. Dit platform kan je op alle besturingssystemen (Windows, Android en iOS) gebruiken. Webinar ...


Waar
ONLINE
/ /, 8550 Zwevegem
Wanneer
21/05 van 14:00 to16:30
Organisatie
BIB ZWEVEGEM
Prijs
gratis
Reservatie
Bestel tickets
Contact
bibliotheek@zwevegem.be
Telefoon: 056 76 59 00

Webinar Internetfraude: Geef oplichters geen kans!

In mei organiseert de bib 2 online lezingen, ook wel webinars genoemd. Die kan je thuis volgen via je laptop, computer of tablet. Als je bent ingeschreven, krijg je via e-mail thuis een link en kan je de lezing volgen via Praatbox/Jitsi Meet. Dit platform kan je op alle besturingssystemen (Windows, Android en iOS) gebruiken.

Webinar Internetfraude: geef oplichters geen kans!
Phishing blijft een van de populairste wapens van cybercriminelen. Via allerlei trucjes en kanalen, van e-mail tot sociale media, proberen ze je geld of gegevens te stelen.
Niet zelden spelen ze daarbij in op actuele gebeurtenissen, zoals de coronacrisis.
Sms- of instant messaging-apps worden gebruikt voor "smishing": je krijgt een sms, WhatsApp- of Facebook Messenger-bericht met daarin een waarschuwing en het verzoek om op een link te klikken of een nummer te bellen.
Denk niet te snel dat het jou niet kan overkomen. Het gaat véél verder dan een malafide link of bijlage in een e-mail.
Volgens Febelfin waren er vorig jaar 67.000 gevallen van phishing (vijf keer meer dan in 2019) voor een bedrag van ongeveer 34 miljoen euro.

Tijdens deze sessie bezorgen we jullie tips tegen deze valse hengelpraktijken.

De lesgever is Willy Messiaen van Seniornet. Willy heeft in de bib al vaak digitale cursussen en digidoktersessies gegeven en heeft zich in tijden van corona ook bekwaamd in het geven van webinars.
Deelname is gratis.
leeftijdscategorie:

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid