VRT Big Band feat. Bent Van Looy

Het najaar van 2020 wordt swingend! Na enthousiast onthaalde producties als ‘Back To Swing - a Tribute to Sinatra’ en ‘100 jaar Ella Fitzgerald’, komt de VRT Big Band met een theatertour met Bent Van Looy, een unieke stem uit de Vlaamse pop. De muzikale samenwerking tussen de big band en Van Looy begon in 2017, toen hij door Radio 2’s De Eregalerij werd gevraagd om van het nummer ‘Wat een ...


Waar
CC De Steiger Menen
Waalvest 1, 8930 Menen
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CC De Steiger Menen
Prijs
€ 20.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 4.0 Basistarief: 20,00 €
Contact
info@ccdesteiger.be
Fax: 056 51 58 91
Links

Het najaar van 2020 wordt swingend! Na enthousiast onthaalde producties als ‘Back To Swing - a Tribute to Sinatra’ en ‘100 jaar Ella Fitzgerald’, komt de VRT Big Band met een theatertour met Bent Van Looy, een unieke stem uit de Vlaamse pop.
De muzikale samenwerking tussen de big band en Van Looy begon in 2017, toen hij door Radio 2’s De Eregalerij werd gevraagd om van het nummer ‘Wat een leven’ van Louis Neefs een nieuwe versie op te nemen. Hij zei daar toen over: “Ik zong nog niet vaak in het Nederlands omdat je daar moeilijker mee in het buitenland kan touren. Maar dit nummer was een unieke kans. Bovendien droomde ik er altijd al van om op te treden met een big band. De gelegenheid om nu met de VRT Big Band het nummer ‘Wat een leven’ van Louis Neefs te herwerken, kwam op het juiste moment.”
‘Wat een leven’ werd een geslaagde hommage aan de grootste ambassadeur van de Vlaamse kleinkunst en stond tien weken lang in de Vlaamse Top 50. Bent Van Looy neemt dit keer zijn eigen nummers en die van zijn helden onder handen. Ze krijgen een nieuw, Nederlandstalig jasje en worden tijdens deze theatertour begeleid door swingende blazers en de stomende ritmesectie van de VRT Big Band.
Vergeet die vallende bladeren en kille temperaturen, met de VRT Big Band feat. Bent Van Looy gaan we een warme, zinderende herfst tegemoet.
Bent Van Looy brak door als frontman van de Belgische band Das Pop om daarna een eigen solocarrière uit te bouwen. Verder is Van Looy ook actief als drummer bij Soulwax en als coach in ‘The Voice Van Vlaanderen’. Als tv-presentator is hij te zien in het Canvas-programma ‘Culture Club’ en hij fungeerde als inspiratie voor de Canvas-reeks ‘Fiskepark’ (een crime-verhaal met als thema de moord op Bent Van Looy). Naast presenteren, componeren en musiceren heeft Bent ook artistiek talent en creëerde een eigen modelijn: ‘The Jante Law’.
De VRT Big Band werd eind 2009 opgericht in een nostalgische bui naar de gloriedagen van de legendarische BRT Big Band en het BRT Jazzorkest. Deze orkesten poogden de jaren ‘30, ‘40 en ‘50 terug tot leven te wekken voor het Vlaamse publiek. VRT’er en bassist Marijn Daniels werd hierdoor geïnspireerd en bracht een gepassioneerd bigbandorkest bijeen, samengesteld met personeelsleden van de VRT.
De VRT Big Band groeide uit tot een volwaardige speler in de Vlaamse jazz-scene. Onder leiding van dirigent Dree Peremans brengt de bigband een aantal swingende programma’s geschikt voor theaters en openlucht, met een voorkeur voor opzwepende muziek van toen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid