Vorming Digitale Cartografie - Deel 2

Ben je geïnteresseerd in het bestuderen van oude kadasterkaarten van Gullegem of andere gemeenten? Wil je bijvoorbeeld weten waar je voorouders in de negentiende eeuw een huis, een boerderij of een perceel grond in eigendom hadden? Of wil je opzoeken welke soort landerijen er gelegen waren waar nu jouw woning staat of jouw straat ligt, of welke waterpoel er was, of welk bos? Of welke ...


Waar
Lokaal Dienstencentrum Het Knooppunt
Gulleheemlaan 20, 8560 Gullegem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Lokaal Dienstencentrum Het Knooppunt
Prijs
€ 5.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 1.0 Basistarief: 5,00 €
Reservatie
hetknooppunt@wevelgem.be
Telefoon: 056 43 20 80
Contact
hetknooppunt@wevelgem.be, meiboomgullegem@gmail.com, hetknooppunt@wevelgem.be
Fax: 056 43 20 80, 056 41 08 46, 056 43 20 80
Leeftijd
65+

Ben je geïnteresseerd in het bestuderen van oude kadasterkaarten van Gullegem of andere gemeenten? Wil je bijvoorbeeld weten waar je voorouders in de negentiende eeuw een huis, een boerderij of een perceel grond in eigendom hadden? Of wil je opzoeken welke soort landerijen er gelegen waren waar nu jouw woning staat of jouw straat ligt, of welke waterpoel er was, of welk bos? Of welke grootgrondbezitter de gronden van jouw hele woonwijk in eigendom had?
Interesse? Kom naar de workshop 'Digitale cartografie': op welke websites kun je de primitieve kadasterkaarten van Gullegem van 1830 online raadplegen, of de kadastrale POPP-kaart van Gullegem van 1850, en de kaarten van de Atlas van Buurtwegen van 1841, en de figuratieve Ferrariskaart van 1777, of de topografische kaart van de Oostenrijkse Nederlanden van 1761? En als toemaatje hebben we een primeur voor de deelnemers: de drie digitale kaarten van het Landboek van Gullegem van 1705.
Breng je laptop of tablet mee.

Heb je interesse, maar past deze datum jou niet? Geef ons zeker een seintje, want bij veel interesse plannen we nog een extra vormingsmoment.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid