vorming 'De Cloud' en workshop 'Google Drive, Google Foto's en Wetransfer'

les 23/04: Zelfs wanneer je niet bewust van de Cloud gebruik maakt, is de kans groot dat je al in aanraking bent gekomen met de technologie. Wat is de Cloud en hoe werkt deze technologie? We spreken van de Cloud wanneer je data raadpleegt die niet op je computer, tablet of smartphone staat. Via het internet verbind je met een server die eender waar kan staan, waarna je alle nodige data en ...


Waar
Lokaal Dienstencentrum Het Knooppunt
Gulleheemlaan 20, 8560 Gullegem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Lokaal Dienstencentrum Het Knooppunt
Prijs
€ 15.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 3.0 Basistarief: 15,00 €; Bij omruilen van 5 uitpaspunten: 12,00 €
Reservatie
Telefoon: 056 43 20 80
Contact
hetknooppunt@wevelgem.be
Fax: 056 43 20 80

les 23/04: Zelfs wanneer je niet bewust van de Cloud gebruik maakt, is de kans groot dat je al in aanraking bent gekomen met de technologie. Wat is de Cloud en hoe werkt deze technologie?
We spreken van de Cloud wanneer je data raadpleegt die niet op je computer, tablet of smartphone staat. Via het internet verbind je met een server die eender waar kan staan, waarna je alle nodige data en software kunt bekijken en gebruiken.
Bekende clouddiensten zijn Google Drive, OneDrive en Dropbox. Ze stellen je gratis ruimte op hun servers ter beschikking zodat je informatie of data veilig bij hen kunt opslaan. Tijdens de voordracht leer je gebruik maken van deze clouddiensten.
We bekijken ook Google Foto’s waar een back-up gemaakt wordt van je foto’s en video’s met een gratis onbeperkte opslagruimte met een hoge kwaliteit.
Tot slot kan ook WeTransfer niet ontbreken omdat deze dienst ons toelaat om grote bestanden naar meerdere bestemmelingen te sturen.

workshop 30/04: In de eerste sessie maakte je kennis met de Cloud, de verschillende clouddiensten en de mogelijkheden die ons dit biedt.
Tijdens deze workshop maken we gebruik van Google Drive. Als bezitter van een Androidtoestel (smartphone of tablet) heb je als account een opslagcapaciteit van niet minder dan 15 gigabyte (GB) om daar je meest waardevolle documenten te bewaren (of te back-uppen) en te synchroniseren.
We bekijken ook Google Foto’s waar een back-up gemaakt wordt van je foto’s en video’s met een gratis onbeperkte opslagruimte met een hoge kwaliteit.
Tot slot maken we ook gebruik van de diensten van WeTransfer om grotere bestanden door te sturen.
Voor de workshop dien je je (opgeladen) Androidsmartphone of -tablet of laptop mee te brengen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid