Voordracht 'De Cloud'

Zelfs wanneer je niet bewust van de Cloud gebruikt maakt, is de kans groot dat je al in aanraking bent gekomen met de technologie. Wat is de Cloud en hoe werkt deze technologie? We spreken van de Cloud wanneer je data raadpleegt die niet op je computer, tablet of smartphone staat. Via het internet verbind je met een server die eender waar kan staan, waarna je alle nodige data en software kunt ...


Waar
Lokaal Dienstencentrum Het Knooppunt
Gulleheemlaan 20, 8560 Gullegem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Lokaal Dienstencentrum Het Knooppunt
Prijs
€ 8.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 1.6 Basistarief: 8,00 €
Reservatie
hetknooppunt@wevelgem.be
Telefoon: 056 43 20 80
Contact
hetknooppunt@wevelgem.be, hetknooppunt@wevelgem.be
Fax: 056 43 20 80, 056 43 20 80
Leeftijd
18+

Zelfs wanneer je niet bewust van de Cloud gebruikt maakt, is de kans groot dat je al in aanraking bent gekomen met de technologie. Wat is de Cloud en hoe werkt deze technologie?
We spreken van de Cloud wanneer je data raadpleegt die niet op je computer, tablet of smartphone staat. Via het internet verbind je met een server die eender waar kan staan, waarna je alle nodige data en software kunt bekijken en gebruiken.
Bekende clouddiensten zijn Google Drive, OneDrive en Dropbox. Ze stellen je gratis ruimte p hun servers ter beschikking zodat je informatie of data veilig bij hen kunt opslaan.
Tijdens de voordracht wordt er gebruikt gemaakt van deze clouddiensten. We bekijken ook Google Foto's waar een back-up gemaakt wordt van je foto's en video's met een gratis onbeperkt opslagruimte met hoge kwaliteit.
Tot slot kan ook Wetransfer niet ontbreken omdat deze dienst ons toelaat om grote bestanden naar meerdere bestemmelingen te sturen.

Bij inschrijven voor zowel de voordracht De Cloud en de Workshop Google Drive betaal je slechts 15 euro. Kun je daarbovenop nog eens 3 UiTpaspunten omruilen dan krijg je 3 euro korting en betaal je slechts 12 euro.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid