VITRINE PERPLX - Luuk Brantjes: Lone

De ‘bascule’ of ‘teeterboard’ is een spectaculaire circustechniek waarbij artiesten zich via een wip omhoog katapulteren en voor het neerkomen acrobatische figuren uitvoeren. In principe zijn er altijd minstens twee artiesten nodig die elkaar om beurt de lucht in schieten. Luuk Brantjes is gespecialiseerd in ‘bascule’ en verkent nu als jonge maker de grenzen van zijn circustechniek. In ‘LONE’ ...


Waar
Budascoop
Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
vzw PERPLX
Prijs
€ 6.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 1.2 Basistarief: 6,00 €
Reservatie
www.perplx.be/programmavitrine/
Telefoon: 056239855
Contact
Fax: 056239855
Leeftijd
4+
Links

De ‘bascule’ of ‘teeterboard’ is een spectaculaire circustechniek waarbij artiesten zich via een wip omhoog katapulteren en voor het neerkomen acrobatische figuren uitvoeren. In principe zijn er altijd minstens twee artiesten nodig die elkaar om beurt de lucht in schieten.

Luuk Brantjes is gespecialiseerd in ‘bascule’ en verkent nu als jonge maker de grenzen van zijn circustechniek.

In ‘LONE’ onderzoekt hij of het mogelijk is om alleen te kunnen springen, om zijn ‘bascule’ zijn collega artiest te laten zijn. Het lijkt een utopie, maar hij slaagt erin. En hij voelt er zich goed bij.

In onze drukke maatschappij zijn we steeds verbonden met elkaar en worden we bang om alleen te zijn. Hij laat zien dat dat alleen zijn niet gelijk staat aan eenzaamheid. Hij laat ook zien dat alleen zijn ook schoonheid en rust, zelfs plezier met zich kan meebrengen.

Dit zorgt voor een indrukwekkende voorstelling over de dialoog tussen de artiest en zijn ‘bascule’.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid