VITRINE PERPLX - Circus Katoen - Grasshoppers

Met een grasmat in de hoofdrol is deze voorstelling een tedere vrolijke ode aan de veerkracht van de kwetsbare natuur. Circus Katoen haalt dit stukje groen uit zijn natuurlijk habitat en het publiek beleeft hoe de artiesten het gras transformeren tot een levend object dat wordt gemanipuleerd en gecontroleerd. De buitenversie van ‘Grashoppers’ toert uitgebreid sinds begin juli. Tijdens het ...


Waar
Budascoop
Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
vzw PERPLX
Prijs
€ 6.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 1.2 Basistarief: 6,00 €
Reservatie
www.perplx.be/programmavitrine/
Telefoon: 056239855
Contact
Fax: 056239855
Leeftijd
6+
Links

Met een grasmat in de hoofdrol is deze voorstelling een tedere vrolijke ode aan de veerkracht van de kwetsbare natuur. Circus Katoen haalt dit stukje groen uit zijn natuurlijk habitat en het publiek beleeft hoe de artiesten het gras transformeren tot een levend object dat wordt gemanipuleerd en gecontroleerd.

De buitenversie van ‘Grashoppers’ toert uitgebreid sinds begin juli. Tijdens het creatieproces hebben de artiesten meer interessant materiaal gecreëerd dat ze nu in hun zaalversie integreren. De zaalversie is dus meer dan de buitenversie met een lichtplan.

Sophie van der Vuurst de Vries (NL) en Willem Balduyck (BE) hebben een gezamenlijke liefde voor simpele objecten, visuele humor en de natuur. Hun ecologische principes spelen een belangrijke rol in hun leven en beïnvloeden ook sterk hun werkwijze. De objecten die ze kiezen zijn voornamelijk natuurlijk, biologisch afbreekbaar of gerecycleerd.

Na hun studies aan Codarts circus arts te Rotterdam creëerden ze direct hun eerste voorstelling ‘Ex Aequo’ die een driehonderd keer in Europa gespeeld werd.

Met hun tweede creatie ‘As heavy as it goes’ werden ze laureaat van circusnext editie 2015-2016.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid