VILLA GAVERZICHT ARTISTIEK ONTRAFELD

De talentvolle Kortrijkse kunstenaar Jonas Vansteenkiste exposeert in Villa Gaverzicht. Met zijn artistiek project ‘Membrane’ ging hij op vraag van Leiedal de dialoog aan over het belang van modernistisch erfgoed. Jonas liet zich onderdompelen in de ruimtes, de architectuur en de persoonlijke verhalen van Villa Gaverzicht. Tijdens het Hemelvaartweekend krijg je een unieke kans om zowel het ...


Waar
Villa Gaverzicht
Churchilllaan 16, 8790 Waregem
Wanneer
15/05 van 10:00 to18:00
16/05 van 11:00 to18:00
Organisatie
Cultuurdienst Waregem
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Reservatie
www.waregem.be/villagaverzicht
Links

De talentvolle Kortrijkse kunstenaar Jonas Vansteenkiste exposeert in Villa Gaverzicht. Met zijn artistiek project ‘Membrane’ ging hij op vraag van Leiedal de dialoog aan over het belang van modernistisch erfgoed. Jonas liet zich onderdompelen in de ruimtes, de architectuur en de persoonlijke verhalen van Villa Gaverzicht. Tijdens het Hemelvaartweekend krijg je een unieke kans om zowel het indrukwekkende pand als Jonas zijn werk te bewonderen.

Villa Gaverzicht is één van de mooiste pakketbootvilla’s van ons land. De villa werd in 1937 ontworpen door architect Gentiel Van Eeckhoutte, en is een typevoorbeeld van modernistische interbellumarchitectuur, met allerlei gekleurde bouwvolumes die als blokken in elkaar passen. Villa Gaverzicht werd in 2009 door de Vlaamse Regering als monument beschermd.

Dit artistieke project kadert binnen het Creative Europe-project Modernism for the Future 360/365 waarvoor Leiedal de handen in elkaar sloeg met onder meer Kaunas, Europese Culturele Hoofdstad in 2022. Drie andere kunstenaars/collectieven gaan elders in de regio aan de slag met het Joegoslaviëpaviljoen in Wevelgem, de IJzerwinkel van Huib Hoste in Wervik en de Verrijzeniskapel in Kortrijk.

Het opendeurweekend in Waregem is een samenwerking tussen de kunstenaar, de eigenaar van Villa Gaverzicht, Leiedal, het stadsbestuur van Waregem en Be-Part.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid