Van zwerfvuil tot kunstwerk: creatieve workshop

De hoeveelheid zwerfvuil, nochtans de afgelopen jaren gedaald, is terug aan een opmars bezig sinds de coronacrisis: mondmaskers, ontsmettingsdoekjes, blikjes en ander afval belanden zomaar op straat. Gelukkig wordt het probleem aangepakt: gemeenten organiseren opruimacties, geëngageerde burgers nemen zelf het heft in handen om afval op te rapen,... Gemeente Avelgem organiseert een ...


Waar
Spikkerelle
scheldelaan 6, 8580 Avelgem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Intercommunale Leiedal
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Reservatie
avansa-mzw.be/activiteiten/van-zwerfv...
Links

De hoeveelheid zwerfvuil, nochtans de afgelopen jaren gedaald, is terug aan een opmars bezig sinds de coronacrisis: mondmaskers, ontsmettingsdoekjes, blikjes en ander afval belanden zomaar op straat.
Gelukkig wordt het probleem aangepakt: gemeenten organiseren opruimacties, geëngageerde burgers nemen zelf het heft in handen om afval op te rapen,...
Gemeente Avelgem organiseert een Mooimakers-actie van 1 tot 6 juni. Je kan dan in je eigen bubbel, op een tijdstip naar keuze, afval ruimen.
Tijdens het 2e Festival van het Landschap (van 17 tot 20 juni 2021), deze keer in Avelgem, gaan we aan de slag met het zwerfvuil dat tijdens de Mooimakers-actie wordt verzameld.
Doe mee aan deze creatieve workshop waarin je het zwerfvuil verwerkt tot een land art kunstwerk, dat inwoners en bezoekers van het festival op een andere manier doen kijken naar het Avelgemse landschap.
Lieselot Derveaux, kunstenares en docente aan de kunstacademie Academie Harelbeke Anders (AHA!) begeleidt deze tweedelige workshop.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid