Traject figurentheater voor kinderen van 8 tot 12 jaar

In deze workshop neemt Erik Bassier (poppenmaker en -speler bij Ultima Thule) je mee in de wondere wereld van het figurentheater! Eerst en vooral maak je een pop. Met hout, lijm, touw en papier. Je kan hier je fantasie de vrije loop laten. Niets is te gek! Na een paar dagen van knutselen, plakken, boetseren en drogen is je eigen pop af. Dan begint deel twee. Samen met de hele groep leren we ...


Waar
Cultuurcentrum De Steiger
Waalvest 1, 8930 Menen
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CC De Steiger Menen
Prijs
€ 60.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 12.0 Basistarief: 60,00 €
Contact
Fax: 056 51 58 91, https://www.ccdesteiger.be/nl/programma/vorming/traject-figurentheater.html
Leeftijd
8+
Links

In deze workshop neemt Erik Bassier (poppenmaker en -speler bij Ultima Thule) je mee in de wondere wereld van het figurentheater!
Eerst en vooral maak je een pop. Met hout, lijm, touw en papier. Je kan hier je fantasie de vrije loop laten. Niets is te gek! Na een paar dagen van knutselen, plakken, boetseren en drogen is je eigen pop af.
Dan begint deel twee. Samen met de hele groep leren we hoe je zo een pop bespeelt. Hoe zit die, staat die, lacht en praat die? Beweeg je de pop alleen? Of heb je hulp van de anderen nodig? Kan je pop vliegen? Of andere gekke dingen doen? Je ontdekt het allemaal in deze spel-dagen.
Op de laatste dag van het traject nodigen we publiek uit. We stellen de poppen voor aan de hand van een tentoonstelling en gaan helemaal los in een dolle mini-voorstelling met alle poppen.
Als kers op de taart neem je je eigen pop gewoon mee naar huis!
We volgen de recentste Coronamaatregelen op de voet en gaan er vanuit dat dit traject voorlopig kan doorgaan. De betaling gebeurt nadat het traject effectief is gestart.
Spinrag 2.0 is een nomadische werkplaats voor kinderkunsten in de regio Zuid-West-Vlaanderen. Samen met partners uit cultuur, onderwijs, zorg en economie worden projecten opgezet waarin zoveel mogelijk kinderen de kans krijgen om cultuur te ontdekken, te ervaren en te beleven.
Spinrag 2.0 is een samenwerkingsverband tussen Schouwburg Kortrijk, CC De Steiger Menen, CC Het Spoor Harelbeke, vzw O2 Wervik, De Rijzende Ster Kuurne, vzw Oranjehuis Kortrijk, CKG Don Bosco Kortrijk, vzw De Korf Kortrijk, De Korbeel Kortrijk, Rode Kruisopvangcentrum Menen.
Een project van Spinrag 2.0 en CC De Steiger.
Benieuwd naar meer projecten? Hou dan de website in de gaten www.spinrag.be/spinrag-2-0

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid