Theater Malpertuis - Medea

Medea is één van de bekendste en meest gruwelijke Griekse tragedies, door Euripides geschreven in 431 voor Christus. Na het overspel van haar echtgenoot Jason, wreekt Medea zich door zowel zijn toekomstige nieuwe bruid als hun eigen twee kinderen om het leven te brengen. De man is door zoveel brutaliteit uitgeteld. Van zijn identiteit als soldaat, echtgenoot, vader, man blijft niks meer over. ...


Waar
CC De Schakel
Schakelstraat 8, 8790 Waregem
Wanneer
12/02 van 20:00 to21:00
Organisatie
CC De Schakel
Prijs
€ 18.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 3.6 Basistarief: 18,00 €; // abo //: 16,00 €; // <26 j. //: 11,00 €
Reservatie
www.ccdeschakel.be/voorstellingen/537
Telefoon: 056 62 13 40
Contact
Fax: 056 62 13 40, 056 62 13 40
Links

Medea is één van de bekendste en meest gruwelijke Griekse tragedies, door Euripides geschreven in 431 voor Christus. Na het overspel van haar echtgenoot Jason, wreekt Medea zich door zowel zijn toekomstige nieuwe bruid als hun eigen twee kinderen om het leven te brengen. De man is door zoveel brutaliteit uitgeteld. Van zijn identiteit als soldaat, echtgenoot, vader, man blijft niks meer over. Hij komt in een niemandsland terecht. Zonder zijn identiteit en geplaagd door nostalgie, probeert hij de feitelijkheden van z’n geschiedenis te reconstrueren.
Maar is Medea, die het ondenkbare deed, er beter aan toe? In de oerversie van Euripides beklaagt ze zich over haar lot om over de aarde te moeten dolen maar verzekert ze zich tegelijkertijd van een nieuwe plek, in de hoop daar - na haar geschiedenis met Jason - een nieuw leven te kunnen vormgeven. 
Ontelbare keren heeft de figuur van Medea podiumkunstenaars verbaasd en ontstoken. Heiner Müllers versie van deze mythe diende als basis voor het visuele spektakel dat regisseur Piet Arfeuille ambieert. Naast vaste waarde bij Theater Malpertuis, Tania Van der Sanden, legt een groep van 8 mannen hun eigen mannelijkheid in de weegschaal in een stuk over verlies, jezelf heruitvinden en gendergelijkheid.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid