Tentoonstelling HIPPO.WAR

Sinds 11 november 2017 heeft HIPPO.WAR, het Waregemse bezoekerscentrum over de Eerste Wereldoorlog, zijn deuren geopend. Het bevindt zich op de tweede verdieping van het tribunegebouw op de hippodroom in de Holstraat 95. Op 900 m² vind je er twee permanente tentoonstellingen: over de rol van het paard tijdens WOI en het belang van de Amerikanen tijdens diezelfde oorlog. Aan de hand van onder ...


Waar
HIPPO.WAR bezoekerscentrum
Holstraat 95, 8790 Waregem
Wanneer
Wo Van 14:00 tot 18:00 Do Van 14:00 tot 18:00 Vr Van 14:00 tot 18:00 Za Van 14:00 tot 18:00 Zo Van 14:00 tot 18:00
Organisatie
HIPPO.WAR
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €

Sinds 11 november 2017 heeft HIPPO.WAR, het Waregemse bezoekerscentrum over de Eerste Wereldoorlog, zijn deuren geopend. Het bevindt zich op de tweede verdieping van het tribunegebouw op de hippodroom in de Holstraat 95. Op 900 m² vind je er twee permanente tentoonstellingen: over de rol van het paard tijdens WOI en het belang van de Amerikanen tijdens diezelfde oorlog. Aan de hand van onder andere foto's, film- en audiofragmenten, tal van authentieke stukken, een interactieve quiz en zelfs een nagebouwd paardenhospitaal ontdek je deze misschien nog niet zo bekende verhalen uit Den Grooten Oorlog.

Het bezoekerscentrum is gesloten van begin augustus tot half september.

Je hoeft niet op voorhand te reserveren of je aan te melden.
Op de hippodroom volg je de pijlen en ga je binnen in het tribunegebouw. Neem de trap of lift naar de tweede verdieping en je bezoek kan beginnen!

GIDSBEURTEN VOOR GROEPEN
Kom je met een groep naar HIPPO.WAR? Dat kan zowel binnen als buiten de normale openingsuren. Tijdens de openingsuren kan je kiezen tussen een vrij bezoek of een begeleid bezoek (met gids). Buiten de openingsuren is een bezoek ook mogelijk. Dat kan alleen maar onder begeleiding van een gids. Voor een gids betaal je 55 euro (max. 20 personen per gids).
Een gids aanvragen kan online via https://www.waregem.be/formulieren/reservatie-bezoek-hippowar-buiten-openingsuren

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid