Tentoonstelling Ariane en Tiny Vanheerswynghels glas, juwelen, keramiek en textiel

In hun najaarstentoonstelling in het Koetshuis in Waregem brengen Ariane en Tiny Vanheerswynghels een artistieke dialoog tussen diverse, onderling sterk verschillende media. Tiny Vanheerwynghels is als textiel- en juwelenontwerpster gefascineerd door het menselijke lichaam. Niet het lichaam an sich, maar het functioneren van vitale onderdelen biologeert haar. Ze maakt er doorsnedes van en ...


Waar
Koetshuis Waregem
Stationsstraat 34, 8790 Waregem
Wanneer
Van 1 oktober 2020 tot 12 januari 2021 (ma van 15:00 tot 20:00, di van 15:00 tot 20:00, wo van 15:00 tot 20:00, do van 15:00 tot 20:00, vr van 15:00 tot 20:00, za van 11:00 tot 20:00, zo van 11:00 tot 20:00)

In hun najaarstentoonstelling in het Koetshuis in Waregem brengen Ariane en Tiny Vanheerswynghels een artistieke dialoog tussen diverse, onderling sterk verschillende media.
Tiny Vanheerwynghels is als textiel- en juwelenontwerpster gefascineerd door het menselijke lichaam. Niet het lichaam an sich, maar het functioneren van vitale onderdelen biologeert haar. Ze maakt er doorsnedes van en vergroot ze tot in het detail uit om de verrassende schoonheid ervan te accentueren.
Van haar kant gebruikt Ariane Vanheerswynghels harde, tegelijk fragiele materialen als glas, porselein en steengoed. Enerzijds onderzoekt ze hun technische mogelijkheden, zowel opzichzelfstaand als in de manier waarop deze materialen samen ageren, door glazuren een kleureneenheid bereiken en het licht reflecteren. Anderzijds brengt ze beweeglijkheid in haar voorwerpen door diverse vormen onderling met elastisch substanties te verbinden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid