Steiger

Als ‘And Above All’ (2017, El Negocito Records) en ‘Give Space’ (2018, Sdban Ultra) iets aantonen, dan wel dat Steiger niet zomaar een band is, maar ook een voortdurend work-in-progress. Gilles Vandecaveye (toetsen), Kobe Boon (bas) en Simon Raman (drums) zoeken gretig de grenzen van de jazz op en duiken enthousiast in andere werelden (hedendaagse muziek, elektronica, pop, vrije ...


Waar
Auditorium Muziekcentrum Track*
Conservatoriumplein 1, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Wilde Westen
Prijs
€ 6.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 1.2 Basistarief: 6,00 €
Reservatie
www.wildewesten.be/nl/event/steiger-0
Links

Als ‘And Above All’ (2017, El Negocito Records) en ‘Give Space’ (2018, Sdban Ultra) iets aantonen, dan wel dat Steiger niet zomaar een band is, maar ook een voortdurend work-in-progress. Gilles Vandecaveye (toetsen), Kobe Boon (bas) en Simon Raman (drums) zoeken gretig de grenzen van de jazz op en duiken enthousiast in andere werelden (hedendaagse muziek, elektronica, pop, vrije improvisatie,...), maar blijven in essentie ook trouw aan het progressieve basisprincipe van het genre; dat van de flexibele transformatie.

Op hun recente EP ‘Brick Smoke Basement’ (2020, Sdban Ultra), zette het trio de deuren nog verder open voor vernieuwing en experiment. Daarmee werd verder gebouwd op ‘Give Space’, maar ook onbekend terrein verkend na residenties in Vooruit, deSingel en Flagey. Het zette meteen ook de toon voor het volgende full-album, waarvoor de band mikte op compacte songs met een sterkere nadruk op klankexploratie. Door het spelen met verschillende synths en prepared piano, en het inschakelen van producer Cesar De Sutter-Pinoy, breekt zo alweer een nieuwe fase aan voor het trio. Steiger: “Het is een soort yin en yang: hetzelfde, maar dan anders.

De EP heeft een echt donkere kant, maar er schuilt schoonheid in de melancholie. Het nieuwe album is eerder dartel, en de composities ademen meer humor.” ‘The New Lady Llama’ (april 2021, Sdban Ultra) refereert aan de drang om een nieuwe sound te creëren. Steiger als verhalenverteller, zichzelf verliezend in verbeelding, en dat in een tijd waarbij de absurditeit van fictie wordt ingehaald door de realiteit. De titel van het album is tevens een verwijzing naar ‘The Lady, The Llama and the Dog’, een track op hun tweede album ‘Give Space’.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid