SKaGeN - Het Gezin van Paemel

Ontdek deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur en kijk naar het Vlaanderen van vandaag. Waar gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden. Waar klassen en gemeenschappen elkaars taal niet spreken. Waar families uit elkaar worden gereten en jong en oud, arm en rijk met getrokken messen tegenover elkaar staan over grond en geloof. Waar economische migratie nog steeds een noodzaak is. ...


Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
09/10 van 20:00 to22:00
Organisatie
CC het SPOOR Harelbeke
Prijs
€ 16.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 3.2 Basistarief voorverkoop
Reservatie
Bestel tickets
webshop.harelbeke.be/Tickets/Detail?c...
Contact
onthaal@cchetspoor.be
Fax: 056/733 420
Links

Ontdek deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur en kijk naar het Vlaanderen van vandaag.

Waar gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden. Waar klassen en gemeenschappen elkaars taal niet spreken. Waar families uit elkaar worden gereten en jong en oud, arm en rijk met getrokken messen tegenover elkaar staan over grond en geloof. Waar economische migratie nog steeds een noodzaak is. En onderdrukking door de 1% leidt tot verhitte strijd: Het gezin Van Paemel in een wereld in verandering, toen -1903- en nu.

Acteur Valentijn Dhaenens reisde de afgelopen 12 jaar voor SKaGeN de wereld rond met de succesmonologen ‘DegrotemonD’, ‘DeKleineOorlog’ en ‘Onbezongen’. In ‘DeKleineOorlog’ ontdubbelde Dhaenens zich via schermen en ging hij in dialoog met zijn 7 alter-ego’s. In ‘Het gezin Van Paemel’ gaat Dhaenens hierin nog een stap verder en vertolkt hij alle 13 personages.

In elk van de vier bedrijven speelt hij live een ander cruciaal personage. De talrijke tegenspelers, ook vertolkt door Dhaenens, zijn digitaal aanwezig. Hij toont ons doorheen deze enscenering een gevecht met demonen uit ons aller verleden en voert een intensief gesprek met zijn erfgoed dat ook het erfgoed van Vlaanderen is.

Voor wie er nog aan twijfelde, ‘Het gezin Van Paemel’ wordt géén monoloog, maar een proeve van creativiteit in tijden van corona.

Spel en concept: Valentijn Dhaenens
Tekst: Cyriel Buysse
Techniek, filmopname en montage: Jeroen Wuyts
Technische assistentie en bruitage: Nils Janssens
Kostuum: Barbara De Laere en Charlotte Goethals
Regie-assistentie: Tineke De Meyer
Productie: SKaGeN, PerPodium en De Studio
Zakelijke leiding en coördinatie: Korneel Hamers

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid