Retrospectieve Luc-Peter Crombé

Luc-Peter Crombé (1920-2005) was een kunstschilder uit de Latemse school. Hij leerde het vak van onder meer Constant Permeke. Als kunstenaar maakte hij boeiende artistieke ontwikkeling door waarbij hij verschillende technieken, stijlen en onderwerpen onderzocht. Hij won prestigieuze prijzen in Frankfurt, Milaan, Barcelona, New York en Detroit. Nu, honderd jaar na zijn geboorte, reist een ...


Waar
Stadsmuseum 't Schippershof
Rijselstraat 77, 8930 Menen
Wanneer
Van 12 juni 2021 tot 27 juni 2021 (za van 14:00 tot 18:00, zo van 14:00 tot 18:00)
Organisatie
CC De Steiger Menen
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
info@ccdesteiger.be
Links

Luc-Peter Crombé (1920-2005) was een kunstschilder uit de Latemse school. Hij leerde het vak van onder meer Constant Permeke.

Als kunstenaar maakte hij boeiende artistieke ontwikkeling door waarbij hij verschillende technieken, stijlen en onderwerpen onderzocht.

Hij won prestigieuze prijzen in Frankfurt, Milaan, Barcelona, New York en Detroit. Nu, honderd jaar na zijn geboorte, reist een tentoonstelling Vlaanderen rond. Omdat de omvangrijke collectie die beheerd wordt door zijn zoon zich in Menen bevindt, brengt het Cultuurcentrum een retrospectieve van het werk van Luc-Peter Crombé.

Gratis na reservatie op zaterdag en zondag van 14-18u.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid