Positieve discipline : je hoogbegaafde kind vriendelijk en vastberaden opvoeden. (GromiCoach.be)

In de 3de sessie vertalen we de mindset naar de opvoeding van je kind. In deze sessie is het de bedoeling dat we een positieve revolutie initieren zonder straffen en belonen. Ochtend drukte thuis. Ze doen niet door. Boekentas is nog niet klaar. Nog niet gegeten. Niets lijkt vooruit te gaan en jij blijft maar roepen en commanderen maar niets lijkt te werken. Hoe komt dit ? Is dat bij elk gezin ...


Waar
Vrije Basisschool 't Biekorfje
Lauwestraat 11, 8511 Aalbeke (Kortrijk)
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
GromiCoach
Prijs
€ 30.0 Basistarief: 30,00 €; Partner: 15,00 €; Professionelen / leerkrachten : Vanaf 2de persoon 25% korting: 22,50 €
Reservatie
rudo@growth-mindset.be
www.growth-mindset.be/thema-avonden-r...
Contact
marjolein@growth-mindset.be, rudo@growth-mindset.be
Leeftijd
18+
Links

In de 3de sessie vertalen we de mindset naar de opvoeding van je kind. In deze sessie is het de bedoeling dat we een positieve revolutie initieren zonder straffen en belonen.

Ochtend drukte thuis. Ze doen niet door. Boekentas is nog niet klaar. Nog niet gegeten. Niets lijkt vooruit te gaan en jij blijft maar roepen en commanderen maar niets lijkt te werken. Hoe komt dit ? Is dat bij elk gezin zo ? Doe je iets fout of wat?

Vragen waar veel mensen mee worstelen en Jane Nelsen heeft met haar “positive discipline” een antwoord hiervoor. Ze beschrijft een andere manier van opvoeden die goed aansluit bij waar hoogbegaafde kinderen nood aan hebben. (Maar in het verlengde natuurlijk elk kind).

In haar aanpak lig de nadruk op respect. Ze heeft een heel positieve aanpak van problemen die ruimer is dan enkel de gezinssituatie. Het gaat om een manier van omgaan met kinderen (en mensen in het algemeen) die hen helpt om zich te ontwikkelen tot een verantwoordelijk individu dat fouten kan en mag maken en weet dat het hieruit kan leren.

Aan het eind van deze thema-avond weet je wat positive discipline is, kan je achterhalen wat de onderliggende reden is van fout gedrag en krijg je een eerste aanzet naar hoe hier dan mee om te gaan.

Voor meer info en inschrijvingen :https://www.growth-mindset.be/thema-avonden-reeks-rond-hoogbegaafdheid-kortrijk-2020/

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid