Over-leven tijdens Wereldoorlog II

Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren er in Wevelgem veel schuilkelders voor burgers. De nabijheid van een vliegveld bij de dorpskom zorgde voor een zichtbare en dreigende aanwezigheid van het oorlogsgeweld. Op diverse locaties in de gemeente wordt de oorlogsdreiging geëvoceerd. De Bib in het Park is het centrale infopunt. Je kan er de expo 'Het ware verhaal' bezoeken, erfgoedfilmpjes bekijken ...


Waar
Bib in het Park
Vanackerestraat 20, 8560 Wevelgem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Erfgoedcel Wevelgem
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
erfgoed@wevelgem.be
Fax: 056/433545
Links

Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren er in Wevelgem veel schuilkelders voor burgers. De nabijheid van een vliegveld bij de dorpskom zorgde voor een zichtbare en dreigende aanwezigheid van het oorlogsgeweld.
Op diverse locaties in de gemeente wordt de oorlogsdreiging geëvoceerd. De Bib in het Park is het centrale infopunt. Je kan er de expo 'Het ware verhaal' bezoeken, erfgoedfilmpjes bekijken en lezingen en panelgesprekken bijwonen. Er is passende animatie voor jonge kinderen. Op het buitenterras is er een drankenbar en muzikale omkadering. Over de middag is er een foodtruck.
Ook in de Sint-Hilariuskerk, woonresidentie De Egelantier en FAS-luchtvaartmuseum zijn activiteiten. De schuilkelder onder het klooster in de Acaciastraat kan eenmalig en uitzonderlijk bezocht worden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid