ONLINE CURSUS: Planten voor beginners (Deerlijk)

Aangezien we nog steeds in corona tijden leven met de nodige beperkingen hebben we in onderling overleg met Natuurpunt CVN beslist de cursus DIGITAAL te laten doorgaan. Dit voor de twee theoretische lessen. Voor de excursie moeten we de eventuele versoepelingen afwachten. Indien de wandeling niet kan doorgaan op 20 maart zoeken we naar een nieuwe datum. Wat heb je nodig om DIGITAAL te kunnen ...


Waar
Buurthuis De Statie
Sint-Jozefsweg 15, 8540 Deerlijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Natuurpunt Gaverstreke
Prijs
€ 15.0 Ledenprijs: € 12
Reservatie
Bestel tickets, Bestel tickets
Contact
info@fotografiepatrick.be
Telefoon: 0475 86 56 66
Links

Aangezien we nog steeds in corona tijden leven met de nodige beperkingen hebben we in onderling overleg met Natuurpunt CVN beslist de cursus DIGITAAL te laten doorgaan. Dit voor de twee theoretische lessen. Voor de excursie moeten we de eventuele versoepelingen afwachten. Indien de wandeling niet kan doorgaan op 20 maart zoeken we naar een nieuwe datum.

Wat heb je nodig om DIGITAAL te kunnen deelnemen

  • ofwel een PC/laptop (met luidspreker, ev. een webcam/inbouw camera - leuk maar geen vereiste) ofwel een smartphone ofwel een tablet
  • internetverbinding
  • Zoom app (Zoom client for meetings) installeren - je ontvang daarvoor de installatie instructies (echt niet moeilijk om te installeren)
  • je krijgt enkele dagen vooraf een mail met inloggegevens voor de les

Inhoud

In deze basiscursus maak je uitgebreid kennis met de wondere wereld van de planten. Het accent ligt op kruidige planten. Tijdens de theorielessen gaan we in op veldkenmerken en voortplanting, de begrippen die je nodig hebt om planten te beschrijven en hoe je planten in het veld kan herkennen door gebruik te maken van de kenmerken van plantenfamilies. Via een unieke aanpak leer je tijdens de praktijklessen kijken naar planten. Na afloop van de cursus kan je zelfstandig planten in het veld op naam brengen.

Deelnameprijs

  • 12€/leden Natuurpunt en 15€/niet-leden (exclusief Natuur.flora van Hans Vermeulen)
  • 38,55€/leden Natuurpunt en 41,55€/niet-leden (inclusief Natuur.flora van Hans Vermeulen)

Binnen deze cursus wordt gebruik gemaakt van de Natuur.flora van Hans Vermeulen. De Natuur.flora is een determinatiegids waarmee je op een vlotte manier ruim 3.500 plantensoorten op naam kan brengen. Je kan hem bij je inschrijving mee bestellen voor de voordeelprijs van 26,55€. (ipv. 29,50€).

Om de gids te bestellen vink je "Ik bestel een Natuur.flora" aan bij het inschrijvingsformulier. Je ontvangt de flora bij de eerste les van de cursus. Meer info over de flora vind je op de winkelpagina.

Wacht je liever af, dan kan je de flora achteraf bestellen via de winkel. Je betaalt dan een bijkomende verzendingskost. Nalevering binnen de cursus is dan niet meer mogelijk.

Deelnemen

Stap 1: Online inschrijven

Voor deze activiteit kan je online inschrijven. Na je inschrijving ontvang je een digitale mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met de contactpersoon hieronder.

Stap 2: Betalen

In de mailbevestiging vind je alle gegevens om tot betaling over te gaan.

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid