ODYSSEIA ENSEMBLE - A COLOURFUL JOURNEY

Kleur is de parameter bij uitstek in de Franse muziek van het begin van de 20e eeuw. Grootmeesters als Debussy schilderden doeken vol, vaak geïnspireerd door dichters uit hun omgeving. Ook componisten van vandaag zijn herkenbaar aan hun bijzonder gebruik van timbre en het onderzoek naar diverse klankkleuren in de instrumenten. Frederik Neyrinck componeert vaak miniaturen voor solo-instrumenten ...


Waar
CC Guldenberg
Acaciastraat 1, 8560 Wevelgem
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CC Wevelgem
Prijs
€ 12.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 2.4 Basistarief: 12,00 €
Reservatie
webshopwevelgem.recreatex.be/Tickets/...
Contact
cultuurcentrum@wevelgem.be
Fax: 056 433 495
Links

Kleur is de parameter bij uitstek in de Franse muziek van het begin van de 20e eeuw. Grootmeesters als Debussy schilderden doeken vol, vaak geïnspireerd door dichters uit hun omgeving. Ook componisten van vandaag zijn herkenbaar aan hun bijzonder gebruik van timbre en het onderzoek naar diverse klankkleuren in de instrumenten. Frederik Neyrinck componeert vaak miniaturen voor solo-instrumenten of kleine kamermuziekbezettingen maar gaat even goed aan de slag met werk van Debussy. Het Odysseia Ensemble zet werk van nu tussen en naast muziek van een eeuw geleden en toont daarmee dat de muziekgeschiedenis niet stopt na 1950.

Akoestiek, CC Wevelgem, CC De Schakel en CC ‘t Forum bundelen de krachten voor zes verkwikkende concerten op zondagochtend.

Bezetting: Emilie De Voght (sopraan) - Katrien Gaelens (fluit) - Dries Tack (klarinet) - Veerle Houbraken (viool) - Harmen Goossens (cello)

UiTPAS: 24 UiTPASpunten
gratis voor leden en abonnees Akoestiek

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid