Nieuwe datum - Bert Joris En Chris Potter Met Antwerp Jazz Orchestra

Het Antwerp Jazz Orchestra is een bigband met internationale line-up, die voor het eerst werd samengesteld in 2018 om het 25-jarig bestaan van de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen te vieren. Het orkest bestaat uit studenten, alumni en docenten jazz van het Antwerpse Conservatorium, aangevuld met toptalent uit de conservatoria van Maastricht, Amsterdam, Rotterdam, ...


Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CC het SPOOR Harelbeke
Prijs
€ 19.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 3.8 Basistarief: 19,00 €; Jongerentarief: 7,00 €
Contact
tickets@cchetspoor.be
Fax: 056 733 420

Het Antwerp Jazz Orchestra is een bigband met internationale line-up, die voor het eerst werd samengesteld in 2018 om het 25-jarig bestaan van de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen te vieren. Het orkest bestaat uit studenten, alumni en docenten jazz van het Antwerpse Conservatorium, aangevuld met toptalent uit de conservatoria van Maastricht, Amsterdam, Rotterdam, Helsinki en Chicago. Het staat onder leiding van docent Bert Joris.

Als trompettist, componist, arrangeur, dirigent en pedagoog heeft Bert Joris niet alleen binnen de Belgische jazzscene een unieke plaats verworven, maar ook ver daarbuiten. O.a. door zijn jarenlange samenwerking met het Brussels Jazz Orchestra en heel wat eigen opnames op zijn discografie, is hij de uitgelezen persoon om dit project artistiek in goede banen te leiden.

Na een zeer succesvolle samenwerking met Joshua Redman in 2018, nodigt het Antwerp Jazz Orchestra dit keer niemand minder dan de Amerikaanse saxofoonvirtuoos Chris Potter uit als gastsolist.

Reeds meer dan 25 jaar staat Chris Potter aan de absolute internationale top van de jazzscene. Met een discografie van om en bij de 20 opnames als leader en een 65-tal opnames als sideman kan hij bogen op een rijk palmares samen met grootheden als Dave Holland, Paul Motian, Steve Swallow, Pat Metheny, Dave Douglas, Antonio Sánchez, Kenny Wheeler, John Scofield, Craig Taborn, …

Uit dit rijke repertoire werden stukken geselecteerd en onder leiding van Bert Joris gearrangeerd voor het Antwerp Jazz Orchestra.

Laat je verbazen door het speel- en schrijftalent dat in België en Europa
langzaam aan de weg timmert. Geniet van de unieke kans om jazzvirtuoos Chris Potter op ons podium in Harelbeke te bewonderen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid