MuziekBoutique met Renaat Develtere - lezing & muziek 'The Beatles, een muzikale en historische analyse'

Renaat Develtere (°1960), leerde in de jaren ’70 de muziek van de Beatles kennen en sindsdien heeft het hem niet meer losgelaten. Eén van de redenen waarom hij zelf is beginnen gitaar spelen. Het verzamelen van originele Belgische en Engelse Beatles vinylplaten is één van zijn passies. Hij is auteur van het boek ‘The Beatles in Belgium (2008)’. Samen met vele andere muziekliefhebbers is hij ...


Waar
Centrale Bibliotheek Kortrijk
Leiestraat 30, 8500 Kortrijk
Wanneer
22/04 van 19:30 to22:00
Organisatie
Centrale Bibliotheek Kortrijk
Prijs
€ 5.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 1.0 Basistarief: 5,00 €
Leeftijd
18+
Links

Renaat Develtere (°1960), leerde in de jaren ’70 de muziek van de Beatles kennen en sindsdien heeft het hem niet meer losgelaten. Eén van de redenen waarom hij zelf is beginnen gitaar spelen.
Het verzamelen van originele Belgische en Engelse Beatles vinylplaten is één van zijn passies. Hij is auteur van het boek ‘The Beatles in Belgium (2008)’. Samen met vele andere muziekliefhebbers is hij gefascineerd door de grote variatie in hun muziek, maar ook door hun opmerkelijke creativiteit en productiviteit in een relatief korte periode . Zij waren de uitvinders van het concept ‘groep’ als creatieve eenheid in de jaren ’60, wat erg revolutionair was na het fenomeen van de rock & roll helden van de jaren ’50. Als groep hebben The Beatles kleur gegeven aan de jaren ’60 en vele andere muzikanten -tot op de dag van vandaag -geïnspireerd. Aan de hand van beelden, cijfers, weinig bekende anekdotes en essentiële muziekfragmenten brengt hij een overzicht van 10 jaar Beatlesmuziek. Hij toont ook aan dat enkele Belgen een belangrijke rol hebben gespeeld in het complexe Beatles verhaal.


MuziekBoutique is een programma rond, over en mét muziek, waar kenners en liefhebbers luisteren naar en praten over één bepaald genre, artiest, groep, componist. Voor al wie houdt van muziek en interesse heeft in anekdotes of gewoon van een rustige muzikale avond in gelijkgestemd gezelschap wil genieten. Wie daarna meer wil kan terugvallen op de rijke muziekcollectie van de bibliotheek.

vooraf inschrijven via Ticketservice Kortrijk of telefonisch via 056 23 98 55 of reserveren via bibliotheek@kortrijk.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid