MuziekBoutique met Marc Erkens - Lezing & muziek - De kracht van filmmuziek

Filmmuziek. Je kan er alle kanten mee uit. Soms lijkt het heel sterk op klassieke muziek. Af en toe is het trendy en begint filmmuziek ook buiten het witte doek een eigen leven te leiden. Heel vaak valt filmmuziek niet echt op, vertelt de muziek eenzelfde verhaal. Dat denken we tenminste. Maar is dat wel zo? Hoe ervaren we een film als de muziek er ineens niet meer is? Waarom vinden we een ...


Waar
Centrale Bibliotheek Kortrijk
Leiestraat 30, 8500 Kortrijk
Wanneer
16/12 van 19:30 to22:00
Organisatie
Centrale Bibliotheek Kortrijk
Prijs
€ 5.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 1.0 Basistarief: 5,00 €
Reservatie
apps.ticketmatic.com/widgets/uik/addt...
Contact
Fax: www.kortrijk.be/bibliotheek/muziekboutique
Leeftijd
18+
Links

Filmmuziek. Je kan er alle kanten mee uit. Soms lijkt het heel sterk op klassieke muziek. Af en toe is het trendy en begint filmmuziek ook buiten het witte doek een eigen leven te leiden. Heel vaak valt filmmuziek niet echt op, vertelt de muziek eenzelfde verhaal. Dat denken we tenminste. Maar is dat wel zo? Hoe ervaren we een film als de muziek er ineens niet meer is? Waarom vinden we een bepaalde scene eigenlijk grappig, romantisch, griezelig of angstaanjagend? Ligt dat werkelijk aan wat we op het scherm zien of eerder aan wat we horen?
En als dat zo is, wat doet filmmuziek dan met ons brein? Wat doet muziek in het algemeen eigenlijk met ons? Met deze en andere vragen confronteert Marc Erkens het publiek op 18 juni. Zonder beelden, met alleen maar een piano om naar te kijken, geeft filmmuziek die avond (een stukje van) haar geheimen prijs.

Marc Erkens studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Hij was opleidingshoofd Muziek aan LUCA- School of Arts, campus Lemmensinstituut Leuven, waar hij momenteel docent is. Hij is pianist en verteller, bekend van het Canvasprogramma ‘Culture Club’ en als commentator tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano. Marc verbaast met virtuoos pianospel, maar vooral ook met enthousiaste verhalen over muziek. Muziek zit bij Marc in het hoofd, het hart en de vingers.

MuziekBoutique is een programma rond, over en mét muziek, waar kenners en liefhebbers luisteren naar en praten over één bepaald genre, artiest, groep, componist. Voor al wie houdt van muziek en interesse heeft in anekdotes of gewoon van een rustige muzikale avond in gelijkgestemd gezelschap wil genieten. Wie daarna meer wil kan terugvallen op de rijke muziekcollectie van de bibliotheek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid