MuziekBoutique met Francis Mus & Sophia Ammann - lezing & muziek 'Grondtonen'

Veel bekende muzikanten waagden zich tijdens hun carrière aan een literaire zijsprong. Heel even ruilden ze de muziek voor de literatuur – een roman, een poëziebundel of een theaterstuk. Voor sommigen was het een ambitieus plan, voor anderen een frivole uitstap. In deze nieuwe uitgave worden de literaire hoogstandjes maar ook de poëtische flaters van een selectie van dertig Nederlandse, ...


Waar
Centrale Bibliotheek Kortrijk
Leiestraat 30, 8500 Kortrijk
Wanneer
21/10 van 19:30 to22:00
Organisatie
Centrale Bibliotheek Kortrijk
Prijs
€ 5.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 1.0 Basistarief: 5,00 €
Reservatie
apps.ticketmatic.com/widgets/uik/addt...
Leeftijd
18+
Links

Veel bekende muzikanten waagden zich tijdens hun carrière aan een literaire zijsprong. Heel even ruilden ze de muziek voor de literatuur – een roman, een poëziebundel of een theaterstuk. Voor sommigen was het een ambitieus plan, voor anderen een frivole uitstap. In deze nieuwe uitgave worden de literaire hoogstandjes maar ook de poëtische flaters van een selectie van dertig Nederlandse, Belgische en internationale muzikanten uitvoerig onder de loep genomen. Van bekende singer-songwriters als Bob Dylan, Serge Gainsbourg of Art Garfunkel over de rapmuziek van Tupac of Kate Tempest, tot de literaire fratsen van Rammstein-frontman Till Lindemann of Beatles-icoon John Lennon.

Op donderdagavond 18 maart zoeken we uit wat er schuilgaat achter de maskers van de literatuur en de muziek, die de 30 popmuzikanten in Grondtonen geregeld op- en afzetten. Met live muziek van Sophia Ammann.

Francis Mus is literatuur- en vertaaldocent aan de Universiteit Antwerpen. Hij is de auteur van o.a ‘De demonen van Leonard Cohen’ (Lannoo, 2015). ‘Grondtonen’, verschenen in volle lockdown bevat 30 fraai geïllustreerde hoofdstukken die werden geschreven door een reeks vooraanstaande journalisten, schrijvers en academici zoals Peter Vantyghem, Wouter Bulckaert, Dirk Steenhaut, Anneleen Masschelein, Christophe Van Gerrewey, Christophe Vekeman en Thomas Heerma van Voss. Het boek werd samengesteld door Francis Mus.
Sophia Ammann is een Belgische zangeres met Canadese roots die de voorbije jaren vooral in beeld kwam als frontvrouw van Little Dots en Ansatz Der Maschine.

MuziekBoutique is een programma rond, over en mét muziek, waar kenners en liefhebbers luisteren naar en praten over één bepaald genre, artiest, groep, componist. Voor al wie houdt van muziek en interesse heeft in anekdotes of gewoon van een rustige muzikale avond in gelijkgestemd gezelschap wil genieten. Wie daarna meer wil kan terugvallen op de rijke muziekcollectie van de bibliotheek.

vooraf inschrijven via Ticketservice Kortrijk of telefonisch via 056 23 98 55 of reserveren via bibliotheek@kortrijk.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid