Melvius (aan de Leie) - Ballet Dommage

Klimaatactivisten die waarschuwen voor de impact van de klimaatopwarming. Boris Johnson die de Britten de apocalyps voorspelde als ze bij de EU zouden blijven. Matteo Salvini de Italianen bang maakte voor de migratiestromen. Aan onheilsprofeten is er ook vijf eeuwen na Nostradamus geen gebrek. Ballet Dommage vertrekt van de menselijke neiging tot zwartkijken en dwaalt met ‘MELVIUS’ drie dagen ...


Waar
Poortgebouw V-Tex
Pieter de Conincklaan 23A, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
€ 6.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 1.2 Basistarief: 6,00 €; UiTpas-tarief (enkel voor houder van een UiTpas met sociaal tarief.): 1,20 €; Rolwagen: 6,00 €
Reservatie
www.schouwburgkortrijk.be/voorstellin...
Telefoon: +32 (0)56 23 98 55
Contact
Fax: +32 (0)56 23 98 55, +32 (0)56 23 98 55
Links

Klimaatactivisten die waarschuwen voor de impact van de klimaatopwarming. Boris Johnson die de Britten de apocalyps voorspelde als ze bij de EU zouden blijven. Matteo Salvini de Italianen bang maakte voor de migratiestromen. Aan onheilsprofeten is er ook vijf eeuwen na Nostradamus geen gebrek.
Ballet Dommage vertrekt van de menselijke neiging tot zwartkijken en dwaalt met ‘MELVIUS’ drie dagen lang door de straten van een stad of gemeente. Een wonderlijke parade doolt rond op het marktplein, een bode scandeert de hoop en een koor bezingt genade in een voortuin. Kommer en kwel dus, gratis en voor niets. 
De ramp zelf wordt niet geëxpliciteerd. Heeft ze zelfs ooit plaatsgevonden? Geen idee. Wat er ook van zij, met pruiken, kostuums, grotesk spel à la commedia dell’arte en een bizar taaltje – een handelsmerk van Ballet Dommage – houdt ‘MELVIUS’ het midden tussen epoquedrama en dystopische sciencefiction. 
Toevallige passanten worden deel van de belevenis. Met opvallende fietsen en vervoerbare decors verkennen ze als een rijdend kunstwerk de omgeving. Een optocht en allerlei theatrale interventies brengen kunstenaars en buurtbewoners dichter bij elkaar. De kers op de taart is de eigenlijke locatievoorstelling, op dag drie, op het plaatselijke dorpsplein. Naast de vaste ploeg van Ballet Dommage, dit keer uitgebreid met Greet Jacobs en Wanda Eyckerman, speelt ook een tienkoppig koor mee dat wordt samengesteld uit mensen uit de streek. Onheil of niet, er zal meer dan genoeg te lachen vallen!

‘MELVIUS aan de Leie is een realisatie van Ballet Dommage in een organisatie van CC De Steiger Menen, Schouwburg Kortrijk, CC het SPOOR Harelbeke, CC De Schakel Waregem & Leietheater Deinze, met de steun van ZuidWest & Cultuurregio LeieSchelde.


Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid