Meevaren met de milieuboot op het kanaal Bossuit-Kortrijk vanuit Avelgem

Op zoek naar een boeiende en leerrijke uitstap samen met je familie, vrienden of vereniging? Reserveer dan zeker een plaatsje aan boord van de milieuboot. Op 29 mei en 5 juni organiseert De Milieuboot een educatieve milieuboottocht op het kanaal Bossuit-Kortrijk tussen Bossuit en Zwevegem. Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle ...


Waar
Aan de sluis van Bossuit, beneden aan het pompgebouw
Abdijstraat , 8583 Bossuit (Avelgem)
Wanneer
29/05 om 10:00 | 14:00
05/06 om 10:00 | 14:00
Organisatie
De Milieuboot
Prijs
€ 8.0 Basistarief: 8,00 €; -18 jaar: 4,00 €
Reservatie
www.milieuboot.be/inschrijf_formulier...
Telefoon: 053729420
Contact
info@milieuboot.be
Fax: 053729420
Links

Op zoek naar een boeiende en leerrijke uitstap samen met je familie, vrienden of vereniging? Reserveer dan zeker een plaatsje aan boord van de milieuboot.
Op 29 mei en 5 juni organiseert De Milieuboot een educatieve milieuboottocht op het kanaal Bossuit-Kortrijk tussen Bossuit en Zwevegem.

Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle aspecten van het kanaal, de omgeving, het leven op, om en in het water. Aan boord is een laboratorium waar je kan helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit van het kanaal. Je komt te weten waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn.

Geïnteresseerd?
Reageer snel, het aantal plaatsen is beperkt! Jongeren tot 18 jaar betalen € 4, volwassenen € 8. Lesgevers/gidsen zitten inbegrepen in deze prijs.
De tocht duurt 3 uur. De milieuboot vaart uit vanaf 25 deelnemers, met een maximumcapaciteit van 60 deelnemers. Deze aantallen kunnen wijzigen indien de coronamaatregelen getroffen door de overheid ons anders opleggen. Een tocht met de milieuboot loopt volledig coronaproof waarbij alle coronamaatregelen aan boord strikt worden toegepast. Je moet wel op voorhand inschrijven via www.milieuboot.be of op het nummer 053 72 94 20.

In de week zijn er ook educatieve milieuboottochten voor scholen.
Voor grote groepen en verenigingen zijn ook nog andere data mogelijk.


Het is belangrijk dat de waterkwaliteit van het Kanaal Bossuit-Kortrijk goed blijft. Niet alleen omdat van het water uit het kanaal drinkwater wordt gemaakt, maar ook om de natuur, het landschap en de recreatie alle kansen te geven.

Onder deskundige begeleiding van onze animatoren maak je kennis met alle aspecten van de waterloop in je eigen streek. Zo kijken we naar het leven op, om en in het water, de scheepvaart en de bedrijvigheid langs de waterweg. Bovendien kan je zelf de handen uit de mouwen steken en in ons labo de waterkwaliteit van het kanaal helpen bepalen. Thema’s zoals integraal waterbeheer, biodiversiteit, duurzame ontwikkeling en klimaatverandering komen aan bod.


De Educatieve Milieuboottochten worden gesubsidieerd door het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid. De Milieuboot ondersteunt rechtstreeks en onrechtstreeks de Sustainable Development Goals (SDG's).

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid