Mad World: Avond voor de Melancholie

Theatermakers Sara Haeck, Hanne Machielsen en Lotte Lola Vermeer woonden jarenlang samen in een donker huis in Brussel. Sindsdien proberen ze de melancholie, die hen daar regelmatig overviel, te vatten. Ze zijn op zoek naar wat het juist is, kan zijn en vooral: hoe het ons allemaal verbindt. Een sluitende definitie lijkt onmogelijk, maar over één ding zijn Sara, Hanne en Lotte het eens: ...


Waar
Sint Franciscuskerk
IEPERSTRAAT , 8930 Menen
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CC De Steiger Menen
Prijs
€ 5.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 1.0 Basistarief: 5,00 €
Contact
info@ccdesteiger.be
Fax: 056 51 58 91
Links

Theatermakers Sara Haeck, Hanne Machielsen en Lotte Lola Vermeer woonden jarenlang samen in een donker huis in Brussel. Sindsdien proberen ze de melancholie, die hen daar regelmatig overviel, te vatten.

Ze zijn op zoek naar wat het juist is, kan zijn en vooral: hoe het ons allemaal verbindt.

Een sluitende definitie lijkt onmogelijk, maar over één ding zijn Sara, Hanne en Lotte het eens: melancholie is géén onnodig zwelgen, geen aanstellerij, maar een kracht die, als we hem juist weten in te zetten, tot creativiteit en verbondenheid kan leiden. Als ware melancholische strijders – ze noemen zichzelf intussen ‘Team Melancholie’ – gaan ze op onderzoek: waar zit de melancholische mens? En kunnen we de melancholie delen?

In de zomer van 2021 verkennen ze de melancholie in Menen. Ze houden enquêtes, doen fugues en nemen in hun bagage Nick Cave, Joke Hermsen en Interstellar met zich mee. Aan het begin van de herfst werkt Team Melancholie, samen met De Figuranten, twee weken rond het thema ‘De Ruimte’. In de eindeloosheid en afstand zit niet alleen schoonheid en eenzaamheid. Maar ook bij uitstek: melancholie.

Op de Avond voor de Melancholie tonen ze tijdens een theatraal toonmoment het resultaat van hun werkproces, om vervolgens het thema verder uit te spitten met enkele kleurrijke gasten. Zo komt alvast pianist Jan Swerts langs, niet alleen om over melancholie te praten, maar ook om de avond van een passende soundtrack te voorzien. De andere gasten worden later bekendgemaakt.

GEZOCHT: Melancholie

Team Melancholie is op zoek naar voorwerpen die bij jou weemoed oproepen.
Heb je zulke objecten, verhalen of herinneringen?
Breng je verdriet dat licht geworden is op zaterdag 18 september tussen 10 en 12 uur naar de Sint- Franciscuskerk.
Wij zullen het daar tentoonstellen op de Avond voor de Melancholie op vrijdag 24 september waar je het na afloop weer kan meenemen.
Je kan Team Melancholie ook contacteren via melancholie@menen.be.

Idee: Sara Haeck, Hanne Machielsen en Lotte Lola Vermeer
Organisatie & productie: CC De Steiger en De Figuranten

€ 5 - korting voor houders UiT-pas kansentarief - abonnementsprijs = ticketprijs
Niet genummerd

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid