Lucky Luke in het diepe Zuiden

Lucky Luke trekt naar het diepe Zuiden. Van Amerika. En van West-Vlaanderen. Naar aanleiding van het nieuwe album ‘Een cowboy tussen het katoen’ krijgt de poor lonesome cowboy zijn eigen expo in ‘hometown’ Kortrijk. In ‘Een cowboy tussen het katoen’ erft Lucky Luke een katoenplantage in Louisiana. De cowboy wil de plantage overdragen aan de zwarte boeren, maar jaagt hiermee de slavendrijvers ...


Waar
Kortrijk 1302
Begijnhofpark z/n, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Kortrijk 1302
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Reservatie
ticketshop.kortrijk.be/exhibitions/re...
Contact
kortrijk1302@kortrijk.be
Fax: +32 (0)56 27 78 50
Links

Lucky Luke trekt naar het diepe Zuiden. Van Amerika. En van West-Vlaanderen. Naar aanleiding van het nieuwe album ‘Een cowboy tussen het katoen’ krijgt de poor lonesome cowboy zijn eigen expo in ‘hometown’ Kortrijk.

In ‘Een cowboy tussen het katoen’ erft Lucky Luke een katoenplantage in Louisiana. De cowboy wil de plantage overdragen aan de zwarte boeren, maar jaagt hiermee de slavendrijvers uit de regio tegen zich in het harnas. Een controversieel thema dat Achdé en Jul hebben verwerkt in een hilarisch stripavontuur. Aan de hand van storyboards, originele platen en archiefmateriaal gunnen de stripmakers je een blik op het creatieproces.

Maar de expo neemt je ook mee naar het diepe Zuiden van West-Vlaanderen. Morris, de schepper van de beroemdste cowboy in de stripwereld, werd in Kortrijk geboren en wordt nog steeds op handen gedragen door haar inwoners. Wat is hun favoriete album? Wie zijn de personages die hun stempel op hen hebben gedrukt? Identificeren zij zich met de helden of eerder met de slechteriken? We stellen deze vragen aan een twintigtal fameuze fans uit het Texas van Vlaanderen.

Dinsdag 1 december tot en met zondag 3 januari 2021
Van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10 tot 17 uur
OPGELET: gesloten op 24, 25, 31 december 2020 en 1 januari 2021
Dormitorium, Kortrijk 1302
GRATIS

De tentoonstelling is een samenwerking van Stad Kortrijk, Openbare bibliotheek Kortrijk en museum Kortrijk 1302 met Lucky Comics en Standaard Uitgeverij. Met dank aan de auteurs Achdé en Jul, de talloze fameuze fans en bruikleengevers Wim Bruynooghe, Industriemuseum Gent en vele anderen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid