Jeroen Olyslaegers - De wereld van Wildevrouw

Auteur Jeroen Olyslaegers werd al heel snel gekroond tot ‘bastaardzoon van Hugo Claus’. In zijn romans, columns en polemische stukken klinkt tegelijk een krachtige maatschappijkritische stem en een begenadigd episch verteller. In Wil (2016) focust Olyslaegers op de Tweede Wereldoorlog in Antwerpen, de stad waar hij woont en werkt. In zijn sappige en lyrische taal vertelt hij het verhaal van ...


Waar
Bib in het Park
Vanackerestraat 20, 8560 Wevelgem
Wanneer
18/11 van 20:15 to22:00
Organisatie
CC Wevelgem
Prijs
€ 10.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 2.0 Basistarief: 10,00 €
Reservatie
webshopwevelgem.recreatex.be/Tickets/...
Contact
cultuurcentrum@wevelgem.be
Fax: 056 433 495
Leeftijd
18+
Links

Auteur Jeroen Olyslaegers werd al heel snel gekroond tot ‘bastaardzoon van Hugo Claus’. In zijn romans, columns en polemische stukken klinkt tegelijk een krachtige maatschappijkritische stem en een begenadigd episch verteller.

In Wil (2016) focust Olyslaegers op de Tweede Wereldoorlog in Antwerpen, de stad waar hij woont en werkt. In zijn sappige en lyrische taal vertelt hij het verhaal van een oude man die vanuit het hedendaagse Antwerpen, waar militairen de burgers beschermen tegen terreur, terugblikt op de gebeurtenissen in de jaren 1940.

Wildevrouw was de Vlaamse roman van het jaar 2020. Hij brengt de lezer naar het Antwerpen van de 16de eeuw. Het is een een wervelende, monumentale roman over het verlangen naar eenheid en het veroveren van waarheid, vol vlees en geuren, vol narren en blinden, vol handelaars en woekeraars, profiteurs en bedriegers, vroedvrouwen, cartografen, schilders, drukkers en astrologen, waarbij verlangen en zelfbedrog dansen door de straten van een gedoemde stad.

Jeroen Olyslaegers gaat in gesprek met literair criticus Jooris Van Hulle. Van Hulle volgt al tientallen jaren de Vlaamse literatuur op de voet. Hij publiceert recensies en artikelen in literaire tijdschriften en interviewt zowel veelbelovende debutanten als doorwinterde grootheden van de literatuur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid