Jaargetijden: Het dwalen van kijken

De eerste extra muros presentatie tijdens de renovatie van MDD brengt het werk van Jacques Boussard, Jean Brusselmans en Bertrand Fournier samen. Drie verschillende generaties schilders verbeelden elk een andere blik op het landschap, de omgeving en de verglijdende seizoenen. Jaargetijden: Het dwalen van kijken is gegroeid vanuit een dialoog tussen Bertrand Fournier en Jan(us) Boudewijns, ...


Waar
Deweer Gallery
Tiegemstraat 6a, 8553 Otegem
Wanneer
Van 5 maart 2021 tot 25 april 2021 (do van 14:00 tot 18:00, vr van 14:00 tot 18:00, zo van 14:00 tot 18:00)
Organisatie
MDD - Museum Dhondt-Dhaenens
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Reservatie
www.eventbrite.be/e/registratie-jaarg...
Links

De eerste extra muros presentatie tijdens de renovatie van MDD brengt het werk van Jacques Boussard, Jean Brusselmans en Bertrand Fournier samen. Drie verschillende generaties schilders verbeelden elk een andere blik op het landschap, de omgeving en de verglijdende seizoenen.

Jaargetijden: Het dwalen van kijken is gegroeid vanuit een dialoog tussen Bertrand Fournier en Jan(us) Boudewijns, collectieverantwoordelijke van MDD en toetst werk uit de collectie van MDD intuïtief af met hedendaagse en historische verbanden. De presentatie kadert in de doelstelling van de Stichting Mevrouw Jules Dhondt-Dhaenens om de collectie te onderzoeken en toegankelijk te maken.

Het vertrekpunt is het schilderij Midzomer (Kiemende aarde) (1935) van Jean Brusselmans (1884 — 1953) uit een privé verzameling (voormalige collectie Tony Herbert) dat een boerenlandschap uitbeeldt in volle zon. Winter te Dilbeek (1945), een werk van Brusselmans uit de collectie van Jules en Irma Dhondt-Dhaenens contrasteert met zijn winters tafereel maar kenmerkt zich door eenzelfde eenvoudige constructie in de picturale ruimte.

Net als Brusselmans laat de Franse schilder Bertrand Fournier (1985) zich inspireren door zijn alledaagse omgeving: van landschappen, de afwasmachine, champignons tot het uitlaten van zijn hond. Fournier heeft op zijn beurt het werk van Jacques Boussard (1915 — 1989) aangebracht als bron van inspiratie. De tentoonstelling bevat daarom twee schilderijen van Boussard: Lardy, printemps (1962) en Le jardin (1970) als aanvulling op de twee werken van Brusselmans.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid