Infonamiddag rond rouwverwerking bij kinderen en jongeren

Voordracht voor (groot)ouders en leerkrachten door therapeut Ilse Delafontaine. Kinderen komen soms met de dood in aanraking, zien iets op tv of iemand in de nabije omgeving sterft. Vragen komen, ze vatten het moeilijk of kunnen hun verdriet geen plaats geven. Hoe daar mee om te gaan? De spreekster is ervaren in begeleiding van rouwverwerking. Aanvullend voorstelling rouwkast ...


Waar
VC Mozaïek
Overleiestraat 15A, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
huisvandeMens Kortrijk
Prijs
gratis
Reservatie
kortrijk@demens.nu
Telefoon: 056 25 27 51
Contact
kortrijk@demens.nu
Telefoon: 056 25 27 51

Voordracht voor (groot)ouders en leerkrachten door therapeut Ilse Delafontaine. Kinderen komen soms met de dood in aanraking, zien iets op tv of iemand in de nabije omgeving sterft. Vragen komen, ze vatten het moeilijk of kunnen hun verdriet geen plaats geven. Hoe daar mee om te gaan? De spreekster is ervaren in begeleiding van rouwverwerking. Aanvullend voorstelling rouwkast huisvandeMensKortrijk

Voordracht voor (groot)ouders, leerkrachten en alle mogelijk geïnteresseerden met therapeut Ilse Delafontaine. Kinderen komen soms met de dood in aanraking, ze zien iets op tv of iemand in de nabije omgeving sterft. Ze stellen vragen, kunnen het moeilijk vatten of hun verdriet een plaats geven. Hoe daar mee om te gaan? De spreekster is ervaren in begeleiding van rouwverwerking bij kinderen en jongeren.
Na de voordracht en vragenronde volgt een bezoek aan het huisvandeMens Kortrijk (naast ontmoetingscentrum Mozaïek) met een voorstelling van de rouwkast.

In de rouwkast van het huisvandeMens vind je boeken en andere hulpmiddelen om met kinderen of jongeren te praten over verlies. Er zijn (voorlees)boeken voor 2- tot 18-jarigen, maar ook muziek- en filmlijsten, knutselmateriaal, knuffels en speldozen, waaronder een interactief bordspel dat helpt om de communicatie over het verlies binnen een gezin te stimuleren.

Ons vertrekpunt is het vrijzinnig humanisme: de dood is het gevolg van het leven. Het afscheid van een geliefde valt zwaar, maar we zoeken troost in herinneringen en koesteren de sporen die de overledene achterliet in ons leven.

Kinderen, jongeren, ouders, familieleden, maar ook hulpverleners en leerkrachten kunnen de rouwkast raadplegen, en boeken en ander materiaal ontlenen. Gezinnen kunnen op vraag het bordspel ‘Alle sterren van de hemel’ onder begeleiding spelen, thuis of in het huisvandeMens.

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid