Iedereen Sint-Maarten

Kunstevenement – 11 november 2021 – Sint-Maartenskerk Kortrijk Op 11 november viert de Kortrijkse Sint-Maartenskerk haar patroonheilige met een wervelend kunstevenement. De gotische kerk ontvangt tussen 10 en 17 uur tal van jonge en beloftevolle muzikanten, op diverse plaatsen in het gebouw. Het doorlopende programma oogt als een mozaïek, gevarieerd en verrassend. Enkele leerlingen en ...


Waar
Sint-Maartenskerk
Jozef Vandaleplein 1, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.

Kunstevenement – 11 november 2021 – Sint-Maartenskerk Kortrijk

Op 11 november viert de Kortrijkse Sint-Maartenskerk haar patroonheilige met een wervelend kunstevenement.
De gotische kerk ontvangt tussen 10 en 17 uur tal van jonge en beloftevolle muzikanten, op diverse plaatsen in het gebouw. Het doorlopende programma oogt als een mozaïek, gevarieerd en verrassend.
Enkele leerlingen en docenten van de Kortrijkse Kunstacademie stellen een collectie keramiek tentoon in de Sint-Annakapel U kan bovendien genieten van het prachtige Schyvenorgel (1887), zijn kleinere broer ( gebouwd door Loncke in 1968) en een videopresentatie rond inclusie.
Wij verwelkomen u graag op deze “Iedereen Sint-Maarten-dag”. De toegang is gratis.
De organisatoren danken de directies en de docenten van het Conservatorium van Kortrijk, het Jeugdmuziekatelier van Kortrijk en de Academie voor Schone Kunsten én de vele anderen voor hun bereidwillige inzet om deze dag onvergetelijk te maken.

De parochiegemeenschap Sint-Maarten en de Zindering vzw.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid