Francis Alÿs en de Biënnale van Venetie

Francis Alÿs vertegenwoordigt Vlaanderen in het Belgisch paviljoen op de Biënnale van Venetië voor beeldende kunsten in 2022. Door zijn uitgesproken poëtische gevoeligheid postuleert Alÿs een essentiële vraag: wat is de rol van de kunstenaar en de relevantie van kunst in conflict- en crisissituaties? Door vrijwillig getuige te zijn van politieke spanningen en geweld heeft hij inzicht gekregen ...


Waar
CC De Steiger Menen
Waalvest 1, 8930 Menen
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CC De Steiger Menen
Prijs
€ 25.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 5.0 Basistarief: 25,00 €
Contact
vorming@ccdesteiger.be
Fax: 056 51 58 91
Leeftijd
18+
Links

Francis Alÿs vertegenwoordigt Vlaanderen in het Belgisch paviljoen op de Biënnale van Venetië voor beeldende kunsten in 2022.

Door zijn uitgesproken poëtische gevoeligheid postuleert Alÿs een essentiële vraag: wat is de rol van de kunstenaar en de relevantie van kunst in conflict- en crisissituaties? Door vrijwillig getuige te zijn van politieke spanningen en geweld heeft hij inzicht gekregen in het dagelijks leven van de mensen in deze omstandigheden, terwijl hij ook de historische rol respecteert van de kunstenaar als doorgeefluik van bepaalde informatie naar een groter publiek.

Datum: Vrijdag 29 oktober van 14.00 tot 16.00 u.

Begeleiding: Els Vermeersch is artistiek medewerker in Wit.h, een sociaalartistieke werkplek, en zelfstandig curator, kunstrecensent. Zij bouwde een ruime ervaring op in de kunstwereld als organisator van tentoonstelling o.m. in Kunstcentrum De Poort Zonnebeke, als docente bij Vormingplus en als wetenschappelijk medewerker in Mu.ZEE Oostende.

Meer info: https://be.linkedin.com/in/els-vermeersch-b3a87448

Inschrijving: € 25,00

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid